york: betoverend, middeleeuws en karaktervol 

Een van de meeste bezochte steden van Engeland, York! Door het historische karakter van de stad een trekpleister voor cultuurliefhebbers. De stad is omringd door middeleeuwse muren die symbool staan voor de historie in deze stad. Na de overtocht van IJmuiden naar Newcastle is het nog minder dan 2 uurtjes rijden naar York. 

Dit is de stedentrip York:

  • Twee overnachtingen aan boord van de luxe cruiseferry
  • Neem je eigen auto mee aan boord
  • Naar een bijzondere stad vol historie en culturele bezienswaardigheden
  • Live entertainment aan boord
Aan boord van de Overtocht IJmuiden - Newcastle

Welkom aan boord

De reis naar York begint in IJmuiden waar je de luxe cruiseferry opstapt. De avond goed beginnen doe je met een diner in één van de restaurants. Het schip heeft veel faciliteiten. Zo kun je bijvoorbeeld een film bekijken in de bioscoop of een gokje wagen in het casino. In de vernieuwde Seashop scoor je de lekkerste geurtjes en de mooiste kleding. Ontspannen een drankje drinken kan in een van de vele bars. Je overnacht in een comfortabele hut zodat je uitgerust kan beginnen aan de stedentrip.

York Minster

York: Historische parel

Als je ook maar enigzins van historie houdt, dan is York dé place to be. Een bezoek aan de York Minster is zeker de moeite waard. Deze indrukwekkende kathedraal die over de stad uittorent is de grootste kathedraal van Engeland. Over de middeleeuwse muren kun je een prachtige wandeling maken. Een bezoek aan het Railway museum is een aanrader voor het hele gezin. York staat ook bekend om de vele chocolatiers met heerlijke chocolade. Tijdens een bezoek aan één van deze chocolatiers haalt de chocolade liefhebber zijn hart op.

HOTELS IN YORK

​Ben je op zoek naar een accommodatie voor jouw stedentrip York? Met onze partner booking.com heb je keuze uit duizenden hotels, villa's, bed & breakfasts en studio's. Zo stel je eenvoudig je vakantie samen.

  • Keuze uit duizenden accommodaties
  • Een accommdatie voor ieder budget
  • Je boeking wijzigen wanneer je maar wil

Bekijk hier het hotelaanbod van booking.com​​


 

 ​​​​Disclaimer: Tarieven zijn flexibel en gebaseerd op een 2-persoons bezetting, De algemene Voorwaarden​ van DFDS zijn van toepassing.