RONDREIS door de schotse Highlands​

Altijd al willen toeren door de Highlands met je eigen auto en het echte Schotland leren kennen? Nu is je kans! Toer langs de hoogtepunten van Schotland tijdens deze rondreis. Bezoek Oban,​ de toegangspoort tot de Hebriden, Peebles met haar prachtige vergezichten en waan je middenin de natuur in Kinross.

Dit is jouw 7-daagse rondreis door Schotland met de auto:

  • ​​Begin de rondreis volledig ontspannen met een overtocht per luxe cruiseferry 
  • Ruige natuur, de uitgestrekte kustlijn, cultuur, historie en ​gastvrijheid: dé steekwoorden voor jouw rondreis
  • Alle hoogtepunten van de Schotse Highlands gecombineerd in één rondreis​

Stel aan boord van de route IJmuiden - Newcastle op het dek van de ferry Engeland

NOORD-ENGELAND: LAND IN ZICHT!​

Scoor 's morgens aan boord een lekkere kop koffie en geniet van het uitzicht op het dek. Het vaste land is in zicht! Rijd van boord richting Schotland. Plan onderweg een fotomomentje bij de grens of een tussenstop bij de historische stad Berwick-upon-tyne. Het strijdpunt tijdens de Schots-Engelse oorlogen.
Weg in de Schotse Highlands

peebles: prachtig panorama

De eerste overnachting is in het gezellig plaatsje Peebles. Vanuit het hotel heb je een prachtig u​itzicht en is het groene Hay Lodge Park op loopafstand. Bezoek het griezelige Neidpath Castle, de idyllische Kailzie Gardens of het Traquair House. Een van de meest indrukwekkendste landhuizen van Schotland met een bierbrouwerij die nog in productie is.

Bezoek de Hebriden vanuit Oban

​Oban: Toegangspoort

Oban, gelegen aan de westkust van Schotland. Van oorsprong een klein vissers​dorpje in een beschutte haven, uitgegroeid tot de toegangspoort van de Hebriden. Maak dagtochten naar de eilanden Mull, Iona of Staffa bijvoorbeeld. In de omgeving van Oban vind je ook eeuwenoude kastelen, tuinen, Schotse dorpjes en weeldige bossen.
Wandelen door de prachtige Schotse natuur in Kinross
kinross: Schotse natuur
Het Windlestrae in Kinross is alleen al qua ligging fantastisch. Dit h​otel is omringd door prachtige landschapstuinen in het schilderachtige stadje Kinross, aan de rand van het meer Loch Leven. Ook ben je een paar minuten van de Schotse kust verwijderd en bovendien is het slechts een half uurtje rijden naar de prachtstad Edinburgh
Toeren met de auto door Schotland

NOORD-ENGELAND: NOG HÉÉL EVEN...

Het zit er bijna alweer op maar vergeet zeker niet van de laatste dag te genieten. Sta vroeg op en rijd richting de haven van Newcastle. Breng een bezoek aan Holy Island wat op een​​​​​ uurtje rijden van Newcastle ligt. Dit bedevaartsoord heeft een pittoreske abdijruïne en in het centrum vind je gezellige​ pubs waar je terecht kunt voor die heerlijke Britse Fish & Chips. Puur genieten!

Rondreis 'Highlands​' in beeld

Klik op de afbeelding om te vergroten
​​Disclaimer: Tarieven zijn flexibel en gebaseerd op een 2-persoons bezetting, De algemene Voorwaarden van DFDS zijn van toepassing.