Islay: eiland van vogels, natuur en Islay whisky

Islay is het zuidelijkste eiland van de Schotse eilandengroep Hebriden. Gelegen voor de westkust van Schotland. Je spreekt Islay niet uit als "Is-lee", zoals je misschien zou verwachten, maar als "Eye-la". Islay is ongeveer 600 vierkante kilometer groot en heeft zo'n 3000 inwoners. Het eiland staat vooral bekend om haar whisky. In de verschillende distilleerderijen op het eiland wordt Islay malt whisky gemaakt. Daarnaast vind je op het eiland veel verschillende vogelsoorten, waardoor het voor vogelaars een populaire bestemming is.

Dit is een vakantie op Islay

  • De beroemde Islay whisky proeven in een van de distilleerderijen
  • Vogels kijken en wandelen door de prachtige natuur
  • Plan je bezoek aan Islay tijdens een rondreis door Schotland

invernes 450x300_inverness.jpg

Vakantie in Islay, Schotland

Islay is een perfecte bestemming om toe te voegen aan je rondreis door Schotland.  In ongeveer vijf uur rijd je met de auto naar Kennacraig. Vanaf daar kun je een ferry naar Islay nemen. Proef een bijzondere whiskey in één van de vele stokerijen. En geniet van de prachtige natuur op dit eiland.

Een bezoekje aan het eiland is goed te combineren met een verblijf in de steden Edinburgh en Glasgow, daar kom je namelijk langs wanneer je richting Kennacraig rijdt.

Reizen naar Islay in Schotland

Voor een vakantie naar Islay pak je de luxe cruiseferry vanaf IJmuiden naar Newcastle. Je vertrekt aan het eind van de middag. Hier begint al je vakantie! Aan boord kun je ontspannen beginnen met een drankje in de bar. En daarna dineren met uitzicht op zee, of een filmpje pakken in de bioscoop. Je overnacht in een comfortabele hut. Uitgerust kom je de volgende ochtend aan in Newcastle. Vanaf hier is het ongeveer 5 uur rijden naar Kennacraig, waar je de ferry neemt naar het eiland Islay.

Hotels op Islay

Ben je op zoek naar een accommodatie in op Islay in Schotland? Met onze partner booking.com heb je keuze uit verschillende accommodaties op het eiland: hotels, bed & breakfasts en vakantiehuisjes. Zo stel je eenvoudig je vakantie samen.

  • Keuze uit verschillende soorten accommodaties
  • Een accommodatie voor ieder budget
  • ​​Je boeking wijzigen wanneer je maar wilt
Bekijk hier het hotelaanbod op Islay van booking.com

Islay whiskey

Een bezoek aan Islay is niet compleet zonder dat je een van de bijzondere whisky's van het eiland geproefd hebt. Op het eiland vind je maar liefst acht verschillende whisky distilleerderijen. Het is ook niet voor niets dat Islay vaak onderdeel is van een whisky reis in Schotland!

Veel van de Islay whisky stokerijen laten maar al te graag zien hoe hun whisky's gemaakt wordt. Naast complete whisky reizen kun je daarom ook dagelijks verschillende whisky tours doen. Het eiland heeft grotendeels een turfbodem en turf wordt ook gebruikt om de Islay whisky te stoken. Daarnaast liggen de meeste distilleerderijen op Islay aan zee. De rokerige turf smaak en de zilte zeelucht geven de whisky's van Islay hun kenmerkende smaak.

In mei is er het bekende Islay Festival of Malt and Music. Een whisky festival waar whiskyliefhebbers vanuit de hele wereld op af komen. Dan is het helemaal leuk om het eiland te bezoeken. Boek dan wel op tijd, want hotels zitten in deze periode snel vol!

NL_450x300_islay_twocolumn_2.jpg
 

Geniet van de prachtige natuur

Ook als whisky niet je ding is, kun je je op Islay vermaken. Het eiland heeft prachtige natuur, een indrukwekkend kustlandschap en je vindt er veel verschillende soorten vogels. Het hele jaar door zijn er zo'n 120 verschillende soorten vogels aanwezig op het eiland. Extra bijzonder is het in de winter, dan trekken zo'n 50.000 ganzen van IJsland naar Islay. Een paradijs voor vogelliefhebbers! Omdat Islay redelijk vlak is, kun je het eiland lopend, fietsend of met de auto ontdekken.


Islay in beeld

Klik op de afbeeldingen om te vergroten

 

​​​​Disclaimer: Tarieven zijn flexibel en gebaseerd op een 2-persoons bezetting, De algemene Voorwaarden​ van DFDS zijn van toepassing.