​Vakantie Inverness

Inverness is een Schotse stad met allerlei verrassingen, je kunt er namelijk erg veel ontdekken, zien en beleven. Wereldberoemde rivieren, prachtige omgevingen en veel boeiende en mooie historische plekken zijn te zien in de plaats Inverness. Met de overtocht van IJmuiden naar Newcastle rijd je er in iets meer dan 5 uur naartoe. Wil je dus graag naar Inverness, een combinatie met meerdere plekken in Schotland is zeker een aanrader!​

Dit is jouw autovakantie in Inverness

  • Neem je eigen auto mee aan boord
  • Wandelen in de prachtige omgeving van Inverness
  • Waan je in de middeleeuwen met slagvelden en historische kastelen
  • Met de auto naar het spraakmakende meer van Loch Ness

invernes 450x300_inverness.jpg

​Vakantie naar Inverness

Inverness, dat nog maar sinds 2000 een officiële stad is, heeft vele mogelijkheden. Wist je namelijk dat de bekende rivier Loch Ness zich bevindt in de plaats Inverness? En dat er een aantal belangrijke historische momenten plaatsvond in deze stad? Dit in combinatie met de prachtige omgeving van Inverness zorgt voor een gevarieerde vakantie. Zowel wandelend, fietsend als met de auto vermaak je je optimaal in deze plaats. Heb je dus geen zin om heel de dag in de auto te zitten, dan huur je gemakkelijk een fiets of stap je in een speedboot voor een uniek tripje op het Loch Ness meer.

​Overtocht en verblijf

Pak de overtocht van IJmuiden naar Newcastle en vaar ontspannen met DFDS. Overnachten doe je in een comfortabele hut. De volgende ochtend rijd je in iets meer dan 5 uur naar Inverness. Ben je op zoek naar een accommodatie in de regio Inverness? Met onze partner booking.com heb je keuze uit duizenden hotels, villa's, bed & breakfasts en studio's. Zo stel je eenvoudig je vakantie samen.

Bekijk hier het hotelaanbod van booking.com

Loch Ness

De meest bekende plek van Inverness is het Loch Ness meer. Want zit het monster van Loch Ness er nu wel of niet in? Ontdek het zelf door een uitstapje te maken naar het meer van Loch Ness. Als je daar bent, is het bewonderenswaardige Urquhart Kasteel zeker de moeite waard om te bezoeken. Van het kasteel zelf is alleen een ruïne over, maar tijdens het bezoek aan het kasteel krijg je een erg goed beeld van het kasteel en zijn bloederige historie. Vanuit dit kasteel heb je ook een prachtig uitzicht over het Loch Ness meer.

Bezienswaardigheden Inverness

​Veel mensen denken dat Inverness alleen bekend staat om het Loch Ness meer, maar er is meer dan alleen Nessie. In Inverness heeft zich namelijk een belangrijke slag voorgedaan: in 1746 streden de Jacobieten voor de laatste keer tegen het Engelse Koningshuis. In het dorpje Culloden, nabij de stad Inverness, is deze plek nog steeds bereikbaar. Ideaal voor geschiedenis fanaten.

Ben je iets minder van de geschiedenis, maar meer van de natuur? Pak dan je wandelschoenen en waan jezelf in de omgeving van Glenn Affric. Dit heuvelachtige gebied geeft je keer op keer prachtige uitzichten. Glenn Affric is gemakkelijk te bereiken met de auto, waardoor je de wandeling vervolgens voort kunt zetten.

Vakantie Inverness in beeld

Klik op de afbeeldingen om te vergroten

 ​​​​Disclaimer: Tarieven zijn flexibel en gebaseerd op een 2-persoons bezetting, De algemene Voorwaarden​ van DFDS zijn van toepassing.