Bezoek Dumfries & Galloway en Ayrshire

Dumfries & Galloway en Ayrshire zijn twee raadsgebieden in het zuidwesten van Schotland. Deze gebieden worden door toeristen vaak overgeslagen op weg naar het noorden van het land, maar in het zuiden van Schotland is ook genoeg te zien. Omdat er minder toeristen naar deze plekken komen kun je in alle rust genieten van het moois dat Zuid-Schotland te bieden heeft. Met de DFDS ferry reis je snel en comfortabel van Nederland naar Schotland.

Dit is een autovakantie in Zuid-Schotland

  • Je eigen auto mee en twee overnachtingen aan boord van de luxe cruiseferry
  • Sterren kijken in het Dark Sky Park
  • Rondreizen langs unieke dorpjes en steden, kastelen en prachtige Schotse natuur     

invernes 450x300_inverness.jpg

Vakantie Zuid-schotland

Zuid-Schotland is helemaal niet ver als je met de ferry gaat. Vanaf Newcastle rijd je binnen 1,5 uur naar Gretna Green in Dumfries & Galloway. Naar het plaatsje Ayr is het zo'n 3 uur rijden vanuit Newcastle.

Een vakantie om te ontspannen in de mooie natuur, leuke dorpjes en steden te bezoeken en Zuid-Schotland te ontdekken.

Reizen naar Zuid-Schotland

Voor een vakantie naar Dumfries & Galloway en Ayrshire pak je de luxe cruiseferry vanaf IJmuiden naar Newcastle. Je vertrekt aan het eind van de middag. Hier begint al je vakantie! Aan boord kun je ontspannen beginnen met een drankje in de bar. En daarna dineren met uitzicht op zee, of een filmpje pakken in de bioscoop. Je overnacht in een comfortabele hut. Uitgerust kom je de volgende ochtend aan in Newcastle. Vanaf hier is het ongeveer 5 uur rijden naar Kennacraig, waar je de ferry neemt naar het eiland Islay.

Hotels Zuid-Schotland

Via onze partner booking.com boek je gemakkelijk een verblijf in Zuid-Schotland. Zo boek je gemakkelijk je hele trip in een keer. Ga jij voor een hotel of voor een knusse bed & breakfast?

  • Keuze uit duizenden accommodaties
  • Een accommodatie voor ieder budget
  • ​​Je boeking wijzigen wanneer je maar wilt
Bekijk hier het hotelaanbod  van booking.com

Bezienswaardigheden in Dumfries & Galloway

Als je de grens oversteekt naar zuidwest Schotland kom je in Dumfries & Galloway. Glooiende heuvels, leuke dorpjes en prachtige bossen. Je kunt er genieten van een actieve vakantie, relaxen in de natuur of misschien wel trouwen?

Gretna Green

Gretna Green is de eerste plaats die je tegenkomt wanneer je Dumfries & Galloway binnenrijdt. Het ligt net over de grens van Schotland en is bekend geworden om de huwelijken die er worden voltrokken. In de 18e eeuw moest je in de meeste Europese landen toestemming hebben van je ouders als je voor je 21ste wilde trouwen. In Schotland kon dat al vanaf 16 jaar. Daarnaast was het ook eenvoudig om in Schotland te trouwen, met enkel twee getuigen kon je door iedere Schot in de echt verbonden worden. Omdat Gretna Green net over de grens lag vluchtten stelletjes hier naar toe om stiekem te trouwen. Nu is Gretna Green nog steeds een populaire trouwlocatie. Er worden gemiddeld 5.000 huwelijken per jaar gesloten en dat terwijl het plaatsje zelf niet eens 3.000 inwoners heeft!

Galloway Forest Park

Galloway Forest Park is een prachtig nationaal park in Dumfries & Galloway. Je vindt er heuvels, bossen en lochs en kunt genieten van prachtige wandelingen en fietstochten. Je kunt er ook fantastisch sterren kijken in het Dark Sky Park. Dit is een speciaal gebied waar je van de sterren kunt genieten zonder afleiding van licht om je heen. De wereld telt op dit moment twintig nationale Dark Sky Parks en het Galloway Forest Park was de eerste in Europa. In het park vind je drie bezoekerscentra waar je een perfect uitzicht hebt.

Bezoek Ayrshire

Na een bezoek aan Dumfries & Galloway kun je doorrijden naar Ayrshire dat iets noordelijker ligt. Je vindt er de pittoreske havenstad Ayr. Een stukje ten zuiden van Ayr vind je Culzean Castle. Culzean Castle werd aan het einde van de 18e eeuw gebouwd in opdracht van David Kennedy, de graaf van Cassilis. Het kasteel en de bijbehorende tuinen zijn opengesteld voor bezoekers. Vanaf de heuvel waarop het kasteel gelegen is heb je uitzicht over de Firth of Clyde. Vanuit het plaatsje Ardrossan kun je de ferry nemen naar het eiland Arran.


 Dumfries & Galloway en Ahrshire in beeld

Klik op de afbeeldingen om te vergroten

 ​​​​Disclaimer: Tarieven zijn flexibel en gebaseerd op een 2-persoons bezetting, De algemene Voorwaarden​ van DFDS zijn van toepassing.