​Vakantie Aberdeen in Schotland

Aberdeen is de derde stad van Schotland en bevindt zich aan de kust van de Noordzee. De havenstad is beroemd om zijn granietgroeve. De prachtige standbeelden en monumenten die je vindt in Aberdeen zijn ook vaak van graniet gemaakt. De stad heeft daarom ook de bijnaam "Granite City". Zeker in combinatie met andere plaatsen in Schotland is Aberdeen echt de moeite waard om te bezoeken. Aberdeen is de perfecte plek om een paar dagen te stoppen tijdens je rondreis door Schotland.

Jouw autovakantie naar Schotland in het kort

  • Inclusief 2 overnachtingen in een comfortabele hut aan boord
  • Wandelen door de pittoreske straatjes van Aberdeen
  • ​​Met de auto langs de Victorian Heritage Trail
  • Bezoek de oude universiteit en St. Machar's Kathedraal

invernes 450x300_inverness.jpg

​Geniet van stad en natuur

Aberdeen is een stad met veel historie. Je vindt er oude universiteiten, monumenten en wijken. Het volgen van de Victorian Heritage Trail neemt je mee langs mooie en favoriete plekken die de Koninklijke familie ooit bezocht en nog steeds bezoekt. Aberdeen is ook een moderne stad. Je kunt er gezellig winkelen en ontspannen in de restaurants en pubs. Iets meer dan een uur rijden vanaf Aberdeen ligt het nationaal park Cairngroms. Geniet hier van de schitterende natuur. Of kies voor een van de vele outdoor activiteiten.  

​Reizen naar Aberdeen schotland

Voor een vakantie in Aberdeen pak je de boot naar Newcastle vanuit IJmuiden. Vanuit Newcastle is het nog maar een uurtje tot de Schotse grens. Overnachten doe je in een comfortabele hut. Zo kom je uitgerust in Schotland aan en kun je meteen beginnen aan je vakantie. Vanaf Newcastle is het nog vijf uur rijden naar Aberdeen. Maak er een rondreis van en breng naast Aberdeen ook nog een bezoekje aan Inverness of Loch Lomond. Op de heen- of terugweg kun je ook Newcastle nog bezoeken.


Hotels in Aberdeen

​Op zoek naar een hotel of appartement in Aberdeen? Met onze partner booking.com heb je keuze uit duizenden villa's, bed & breakfasts, studio's en hotels in Aberdeen. Zo boek je eenvoudig alles wat je nodig hebt voor je vakantie.

  • Keuze uit duizenden accommodaties
  • Een accommodatie voor ieder budget
  • ​​Je boeking wijzigen wanneer je maar wilt

Bekijk hier het hotelaanbod in Aberdeen van booking.com

Bezienswaardigheden Aberdeen

​Aberdeen is een stad met innovatieve architectuur, een prachtige kustlijn en heel veel groen. Je vindt maar liefst 45 parken in de stad. De charmante stad heeft twee oude stadskernen. De eerste oude stadskern is Oud Aberdeen met haar geplaveide straten. Hier is Aberdeen's eerste universiteit opgericht in 1495. De universiteit is gevestigd in prachtige oude gebouwen en is een van de oudste universiteiten van Schotland. Het tweede oude centrum heet Footdee, door de locals ook wel Fittie genoemd. Dit is een visserswijk gelegen aan het water. Een eigenzinnige wijk met pittoreske straatjes en kleurrijk geverfde huizen.

Aberdeen is niet alleen een historische stad, maar ook een ontspannen en moderne stad. De stad heeft een rijkdom aan winkelstraten, bars, restaurants en clubs. Ook als je van  winkelen, uit eten gaan en feesten houdt tijdens een citytrip, ben je in Aberdeen op de juiste plek.

450x300_aberdeen_city.jpg
 

Victorian Heritage Trail

Vlakbij Aberdeen vind je de Victorian Heritage Trail in Royal Deeside. Deze regio was geliefd door Koningin Victoria van het Verenigd Koninkrijk en haar man Prins Albert en is nog steeds een plek waar de Koninklijke familie komt om tot rust te komen. Door de route te volgen treed je in de voetsporen van de royals. De regio kent vele prachtige historische plekken, zoals Balmoral Estate, het Schotse onderkomen van de Koninklijke familie, en Cairngorms National Park.


Klik op de afbeeldingen om te vergroten

 ​​​​Disclaimer: Tarieven zijn flexibel en gebaseerd op een 2-persoons bezetting, De algemene Voorwaarden​ van DFDS zijn van toepassing.