Reizen met kinderen

Ga je met je kinderen op reis? Onze ferry’s zijn voorzien van kinderspeelplaatsen waar zij zich geen moment zullen vervelen! Daarnaast gelden er kortingen voor kinderen en specifieke voorwaarden per route.

IJmuiden – Newcastle

Kinderen t/m 3 jaar

Kinderen t/m 3 jaar reizen gratis, mits er geen eigen bed wordt verlangd. Als er wel een eigen bed wordt verlangd dan geldt voor hen het tarief, dat wordt gehanteerd bij kinderen van 4 t/m 15 jaar. Kinderbedjes kunnen niet meegenomen worden in de hut en zijn niet beschi​kbaar aan boord. Campingbedjes mogen helaas niet mee in de hut, dan zouden ze de deur van de hut blokkeren en dat kunnen we in verband met de veiligheid helaas niet toestaan.

Voor baby's is er een speciaal 'rekje' wat aangevraagd kan worden. Dit rekje wordt geplaatst aan het bed van de volwassenen mits er geen extra bed wordt geboekt. De baby kan ​veilig slapen en niet uit het rekje rollen.

Kinderen t/m 15 jaar

De vermelde tarieven voor kinderen op onze website gelden voor kinderen van 4 t/m 15 jaar (tenzij anders staat vermeld). Dit tarief is gebaseerd op een eigen bed aan boord.


Let op:
bij vertrek vanaf 1 januari 2015 geldt de kinderkorting voor kinderen van 4 t/m 11 jaar i.p.v. 4 t/m 15 jaar.

Kinderkorting in restaurants

Dineren aan boord is voordelig met je kinderen. Met zowel diner als ontbijt eten kinderen met 50% korting in zowel het 7Seas Restaurant als het Blue Riband Restaurant. In het Explorers Steakhouse is er een speciaal piratenmenu. Lees ook meer informatie over de restaurants en kinderkorting aan boord.

Let op: bij vertrek vanaf 1 januari 2015 geldt de kinderkorting voor kinderen van 4 t/m 11 jaar i.p.v. 4 t/m 15 jaar.

Kidz Club

De kinderen vervelen zich geen moment in de Kidz Club aan boord met Jack de Piraat. Aan boord wordt er bovendien kinderentertainment georganiseerd met o.a. spelletjes, tekenen, kleuren en papiervouwen. Aan boord van PRINCESS Seaways is een medewerkster die Engels en een beetje Nederlands spreekt. Aan boord van KING Seaways is een Filipijnse medewerkster aanwezig die Engels spreekt.

​Meereizende kinderen met andere achternaam

Vaders en moeders met een andere achternaam dan hun kinderen, hebben soms problemen bij de persoonscontrole op een haven als zij alleen met hun kind reizen. Als dit het geval is, adviseren wij je een formulier in te vullen. Meer informatie en het formulier vind je op de website van defe​nsie.nl​. Dit geldt voor zowel de route IJmuiden - Newcastle als Duinkerken / Calais - Dover.

Duinkerken – Dover / Calais – Dover

Op de korte overtochten van Duinkerken - Dover en Calais - Dover vermaken je kinderen zich prima met de speciale Kidz' Clubs. De speeltoestellen zijn speciaal ontworpen voor peuters om veilig op verkenning uit te gaan.​ 

Bekijk meer vakanties m​et kinderen