Reizen met huisdieren

Wil je naar Groot-Brittannië met je trouwe viervoeter aan je zijde? Of wil je een ander huisdier meenemen? Bij ons is het mogelijk om je huisdier aan boord mee te nemen. De regels voor het vervoeren van huisdieren aan boord zijn echter verschillend voor de routes IJmuiden – Newcastle en Duinkerken/Calais-Dover. Hieronder lees je welke regels gelden op de route die jij neemt.

Met je huisdier naar Groot-Brittannië

Aan welke regels moeten jij en je huisdier voldoen en wist je dat er bepaalde hondenrassen zijn die niet toegestaan zijn in Groot-Brittannië? Alle officiële regels en wetten lees je hieronder. Ook vind je hier tips voor activiteiten voor jou en je hond in Groot-Brittannië, kortom alles over de h​ond mee naar Engeland.

Voordat je je huisdier meeneemt aan boord, dien je de voorwaarden door te nemen. 

Er zijn een aantal hondenrassen die niet toegelaten worden in Groot-Brittanië, te weten: een ​Pit Bull Terrië​r, Japanse Tosa, Dogo Argentino en de Fila Braziliero (meer informatie). 

Wanneer je met een huisdier van IJmuiden naar Newcastle of via het Engels Kanaal naar Groot-Brittan​nië vaart​ dien je minimaal 90 minuten voor vertrek in te checken. 

IJmuiden-Newcastle

Voor honden zijn kennels beschikbaar. Het is tevens mogelijk om je hond of kat te vervoeren in je auto of caravan. Op beiden schepen vanaf IJmuiden is een hondentoilet beschikbaar. Je mag per persoon maximaal 5 dieren vervoeren en je moet minimaal 18 jaar oud zijn. Je kunt alleen huisdieren aan boord vervoeren wanneer je per auto, camper of caravan reist. Wil je een ander huisdier meenemen? Neem contact op met onze klantenservice voor meer informatie.

Reis je wekelijks of maandelijk met jouw huisdier(en)? Dan wordt dit als commercieel reizen beschouwd en gelden er aanvullende bepalingen.

Wanneer je ervoor kiest om je huisdier in een kennel (katten mogen uitsluitend in eigen auto reizen) te plaatsen kun je op KING SEAWAYS op de algemene bezoektijden begeleid worden naar de kennel met een medewerker van het Service Center. De volgende algemene bezoektijden zijn vastgesteld: 's avonds van 18.00 tot 20.00 uur & van 21.00 tot 00.00 uur. ’s Ochtends van 6.30 tot 8.00 uur. Op PRINCESS SEAWAYS kun je je huisdier zowel in de auto als in de kennel 's avonds tot 00.00 uur en 's morgens vanaf 7.00 uur bezoeken. Vanaf het Guest Service Centre zal je door een van onze stewards worden begeleid naar het autodek.

Let op: De boeking voor je huisdier moet minimaal 1 dag voor vertrek worden ingeboekt. Voordat je aan boord stapt, moet je eerst met je huisdier naar de terminal. Hier wordt de chip van je huisdier gecontroleerd.

Duinkerken/Calais – Dover

Wanneer je richting Dover vaart vanuit Duinkerken of Calais kost een ticket voor je huisdier 36 euro per retour per huisdier. Heb je hulp nodig tijdens het boeken, dan kun je telefonisch contact opnemen via 0255 54 6654. Reis je met paarden of pony's, dan dien je telefonisch een boeking te maken via +44 (0)130 487 4001. Alle dieren moeten tijdens de overtocht in je voertuig blijven. Ook moet je huisdier voldoen aan de volgende eisen: vaccinaties en benodigde documentatie. Voor meer informatie verzoeken wij je de DEFRA website te bezoeken.

Lees hier de checklist​ die voor alle routes geldt met betrekking tot het meenemen van huisdieren.

Je blindengeleide hond mee aan boord

Wanneer je op reis gaat en je blindengeleidehond mee aan boord neemt is dit mogelijk op beide schepen, op zowel KING Seaways als PRINCESS Seaways. Ook je hond heeft toegang tot zowel de hut als openbare ruimtes, mits vooraf is aangegeven bij het maken van je boeking dat je hond voor medische doeleinden mee aan boord gaat.