hond mee naar engeland

Wil je met de hond naar Engeland of Schotland? Geen probleem! Met DFDS kun je ontspannen reizen met je trouwe viervoeter aan je zijde. Wij vertellen je graag alles wat je moet weten over reizen met huisdieren naar Engeland en Schotland. Handige tips, regels waar je rekening mee moet houden en wat je kunt verwachten.​​ 

De hond mee naar Engeland: wat heb je nodig? Je hond dient te beschikken over:​

 • ​Een dierenpaspoort
 • Een m​icro-chip
 • Een rabiës-vaccinatie (minimaal 21 dagen voor vertrek, je hond moet vóór die tijd al gechipt zijn)
 • Een behandeling tegen lintworm (Echinococcus.) Dit geldt alleen voor honden. Minimaal 1 dag voor vertrek en binnen maximaal 5 dagen afreizen.
Hond mee naar Engeland op vakantie

Met de hond naar Engeland of Schotland​

Reizen met een huisdier kan extra spannend zijn​. Wij proberen je vooraf zo duidelijk mogelijk te informeren zodat je evengoed ontspannen en comfortabel kunt reizen. Lees bijvoorbeeld deze belangrijke informatie over het reizen met huisdieren aan boord van onze schepen. Zo weet je precies wat je aan boord kunt verwachten, maar ook bij het aan en van boord rijden. Houd er rekening mee dat je minimaal 90 minuten voor vertrek in te checken. Onder de huisdierenvervoersregeling (PETS) van het Britse ministerie van Milieu, Voedsel en Plattelandszaken (DEFRA) zorgen wij voor het veilig vervoer van uw huisdieren aan boord van onze schepen.
 
Op het blog van DFDS kun je ook een persoonlijke ervaring lezen over het reizen met huisdieren naar Engeland.

Wanneer je vooraf kenbaar hebt gemaakt een officiële hulphond mee te nemen aan boord is dit uiteraard mogelijk. Neem hiervoor en voor overige vragen contact​ met ons op.​

Handig om te weten: je mag per persoon maximaal 5 dieren vervoeren (met uitzondering van deelname aan wedstrijden of evenementen), je moet eigenaar zijn van de hond (of schriftelijk ​toestemming van de eigenaar hebben) en je moet minimaal 18 jaar oud zijn. ​

Checklist huisdierenvervoer met DFDS

Huisdieren moeten:

 

 • ​​​Een geldig Europees dierenpaspoort hebben of een certificaat uit een land dat geen lid is van de EU, dat afgegeven en volledig ingevuld is door een officiële dierenarts. (Certificaathouders uit landen die geen lid van de EU zijn, moeten met alle benodigde ondersteunende reisdocumenten reizen).  Ga naar www.gov.uk/take-pet-abroad/pet-passport voor meer informatie.https://www.eurotunnel.com/uploadedImages/Content/_images/pets/micro-chip.jpg
pet passport
 • ​Een microchip hebben. Het nummer en de datum van plaatsing van de chip moeten door een dierenarts op de reisdocumentatie vermeld worden. De microchip moet vóór of op dezelfde dag als de eerste hondsdolheidinenting geplaatst zijn. Zorg ervoor dat u ook het oude paspoort van uw huisdier meebrengt als uw huisdier inmiddels een nieuw paspoort heeft en de datum van de microchip daarin slechts een afleesdatum is. De voorbereidingsvolgorde is wellicht niet geldig als er geen herhalingsvaccinatie na de afleesdatum vermeld staat.
pet mecrochip
 • ​Tegen hondsdolheid ingeënt zijn met een ondertekende en gedateerde verklaring van de dierenarts. Uw huisdier mag pas 21 dagen na de eerste inentingsdatum (inentingsdatum = dag 0) het Verenigd Koninkrijk binnen. Als u later weer eens naar het VK reist, is die wachttijd niet meer nodig, zo lang alle hondsdolheidinentingen tijdig bijgehouden en genoteerd worden. Als er op de 'geldig tot'-datum geen herhalingsvaccinatie toegediend is, begint de wachttijd van 21 dagen opnieuw.
Pets rabies vaccine
 • Bloedtesten zijn niet meer nodig als u het VK binnenkomt via een EU-land of bepaalde niet-EU-landen. Als u vanuit een land reist dat niet op de lijst staat, moet een maand na de hondsdolheidinenting een bloedtest uitgevoerd worden. Ga naar www.gov.uk/take-pet-abroad/pet-passport voor meer informatie.
pets blood test
 • Alleen voor honden: Voordat een hond het VK binnen mag, moet een lintwormbehandeling door een dierenarts gegeven worden: minimaal 24 uur en maximaal 120 uur voor binnenkomst. De behandeldatum en het tijdstip moeten op het paspoort aangegeven worden.  NB: de productnaam moet op het reisdocument vermeld worden en het moet prazicantel bevatten om aan de huisdierenvervoersregeling te voldoen.
​​ DFDS tapework pet travel

Kennelafmetingen op de route IJmuiden-Newcastle

Zorg ervoor dat uw huisdier voldoende ruimte heeft in de kennels (de afmetingen staan hieronder). De juiste kennelgrootte moet tijdens het boeken gekozen worden.

​Soort kennelAfmetingen kennels
kleine kennel54 cm (H) x 56 cm (B) x 60 cm (D)
Grote kennel86 cm (H) x 94 cm (B) x 60 cm (D)
XXL kennel76 cm (H) x 68 cm (B) x 101 cm (D)

Reizen met een hond op de route IJmuiden - Newcastle

​Of je nu met de auto of als voetpassagier aan boord gaat: op de route IJmuiden - Newcastle ben je altijd welkom aan boord. Voor een veilige en ontspannen overtocht kan de hond tijdens de overtocht verblijven in de auto, een kennel of samen met jou in een hut die hiervoor speciaal geschikt is.

Wij checken alle huisdieren in tijdens het inchecken van de auto. 

Waar verblij​ft mijn hond aan boord tijdens de overtocht?​

Er zijn verschillende mogelijken en je kunt tijdens de overtocht je hond meerdere keren bezoeken om even te spelen of eten te geven. Ook is er aan boord een gelegenheid waar honden hun behoefte kunnen doen. De openbare ruimtes zijn niet toegankelijk voor honden (m.u.v. officiële hulphonden).​


De hond verblijft in de hut

Aan boord zijn er speciale 4-persoonshutten die geschikt zijn voor passagiers met honden. Deze hutten bieden voldoende ruim​te voor 2 middelgrote honden en kunnen alleen telef​onisch geboekt worden. Het wordt aangeraden dat honden een muilkorf om hebben tijdens het aan en van boord gaan.


De hond verblijft in een kennel

Aan boord zijn kennels beschikbaar welke vooraf (online) geboekt kunnen woren. Er zijn verschillende afmetingen kennels voor zowel grote(re) als kleine(re) honden. Bekijk voor de afmetingen het kopje 'Kennelafmetingen op de route IJmuiden - Newcastle'.

Je kunt gewoon naar je hond in de kennel toe. Reis je met KING Seaways dan kan dit tijdens de bezoekuren (elk uur, een half uur lang). De kennels zijn ruim en schoon, er staan etensbakken en een kraan zodat je de hond water kunt geven. Buiten op het dek staat een zandbak waar je hond zijn behoefte kan doen. Op PRINCESS Seaways zijn er geen bezoekuren, je krijgt een keycard waarmee je zelf je hond kunt bezoeken wanneer je wilt. Bij de kennels op PRINCESS Seaways staat ook een ‘uitlaatbak’.


De hond verblijft in de auto

Het is ook mogelijk de hond in de auto te laten tijdens de overtocht. Deze mogelijkheid kan ook online geboekt worden.​

Wanneer je als voetpassagier jouw huisdier wilt meenemen aan boord kan dit alleen telefonisch geboekt worden​.​

Reizen met een hond op de route Duinkerken/ Calais - Dover

Voor de route Duinkerken - Dover en Calais - Dover geldt dat uw huisdier vooraf geboekt moet worden (ter plaatse bijboeken is niet mogelijk). Uw hond of ander huisdier verblijft tijdens de overtocht in de auto, camper of caravan aan boord en dient zich veilig in het voertuig te kunnen bewegen. Katten en fretten dienen in een geschikte, afsluitbare draagbak te worden vervoerd. 

De overtocht vanaf Duinkerken duurt 120 minuten en vanuit Calais zelfs slechts 90 minuten. Het autodek is tijdens de overtocht afgesloten in verband met veiligheid. U kunt echter onder begeleiding van een DFDS-medewerker uw hond of huisdier kortstondig bezoeken. 

Reizen met een hond op de route Dieppe - Newhaven


Automobilisten kunnen hun huisdier mee op vakantie nemen door dit online vooraf te boeken. De kosten zijn €25 per huisdier, per overtocht. U kunt uw huisdier in uw auto bezoeken tijdens de overtocht, als er een lid van de bemanning met u meeloopt, maar niet tijdens het eerste of het laatste uur van de overtocht. Voetpassagiers mogen huisdieren meenemen, maar uw huisdier moet tijdens de overtocht in een kennel op het autodek blijven. We verzoeken u om huisdieren alleen in een geschikte reistas aan boord te brengen.

Reizen met een hond op de route Kopenhagen - Oslo

Op de overtocht van Kopenhagen naar Oslo is het meenemen van huisdieren met auto of camper mogelijk.

Tijdens de overtocht blijft uw huisdier in uw auto of u boekt een speciale hut voor u en uw huisdier. Op beide schepen zijn 2 standaard hutten te boeken waarin u en uw huisdier kunnen verblijven. Uw huisdier moet in de hut blijven en is niet toegestaan in de openbare ruimten.

Meldt u zich bij ons Guest Service Center aan boord als u uw huisdier in de auto verblijft en wilt bezoeken. U wordt dan naar het voertuigdek begeleid. Een uitlaat plek is beschikbaar.

Boeken en check-in

Geef tijdens het boeken aan dat u een huisdier meeneemt. U mag in totaal 5 huisdieren meenemen. Voor meer informatie of boeking van een standaard hut met hond kunt u telefonisch contact opnemen met ons Contact Center. 

Wij checken alle huisdieren in tijdens het inchecken van de auto. 

Aankomst Noorwegen

Informeert u zich op tijd over de regels die gelden voor het meenemen van huisdieren naar Noorwegen. Belangrijk is de inenting tegen rabiës (hondsdolheid) minstens 21 dagen voor aankomst, een microchip met een identificatienummer, een dierenpaspoort en een verplichte lintwormbehandeling. Voor de inachtneming van deze regels voor huisdieren bent uzelf verantwoordelijk.

Leest u hier meer informatie over de regels voor het meenemen van huisdieren naar Noorwegen.

Zo blijft uw huisdier blij aan boord

Om het voor uw huisdier zo comfortabel mogelijk te maken, raden wij aan om te zorgen voor:

 • Voldoende ventilatie
 • Genoeg eten en water
 • Ruimte zodat uw huisdier kan bewegen
 • Eigen speeltjes
 • Absorberende ligplaats

Dierenartsen in de buurt van onze havens

  

Dover

White Cliff Vets Unit 11, 

Whitfield Court,

White Cliffs Business Park Whitfield,

CT16 3PX

Tel: +44 (0) 1304 41 41 41 

Web: www.whitecliffsvets.co.uk

Calais

Clinique Vétérinaire Dr Wuillot,

Dr Lavielle & Dr Mottoul,

139 Boulevard Curie,

62100 Calais

Tel: +33 (0) 321 82 15 11

Web: www.centre-veterinaire-curie.fr

Duinkerken

Clarys Angelique Vétérinaires Practiciens

Rue Canton Cailoutis

59279 Loon-Plage

Tel +33 (0) 328 21 31 51

Newhaven

Avenue Veterinary Practice

Saxonholme 

Meeching Rd

Newhaven

East Sussex,

BN9 9QX 

Tel: +44 (0) 1273 515509

Web: http://www.any-uk-vet.co.uk/avenue-newhaven/index.htm

Dieppe

Clinique Vétérinaire

Dieppe R vertus.

76550

SAINT AUBIN SUR SCIE

Tel : +33 (0) 2 35 84 27 35 

Web: www.veterinaire-neuville-dieppe.fr 

Newcastle (North Shields)

Ayres Terrace

North Shields

Tyne & Wear

NE29 0HL

Tel : +44 (0)191 258 6886

Web: www.ayresveterinaryhospital.co.uk 

IJmuiden

Veltmeijer en Kruithof

Kennemerlaan 57

1972 EH

IJmuiden

Tel +31 (0) 25 55 16 211 

Web: www.dedierenartskennemerlaan.nl

 Voor meer informatie en overige voorwaarden verwijzen we je naar ​de website van DEFRA.