hond mee naar engeland

Wil je met de hond naar Engeland of Schotland? Geen probleem! Met DFDS kun je ontspannen reizen met je trouwe viervoeter aan je zijde. Wij vertellen je graag alles wat je moet weten over reizen met huisdieren naar Engeland en Schotland. Handige tips, regels waar je rekening mee moet houden en wat je kunt verwachten.​​ 

De hond mee naar Engeland: wat heb je nodig? Je hond dient te beschikken over:​

  • ​Een dierenpaspoort
  • Een m​icro-chip
  • Een rabiës-vaccinatie (minimaal 21 dagen voor vertrek, je hond moet vóór die tijd al gechipt zijn)
  • Een behandeling tegen lintworm (tussen de 24 en 120 uur voor aankomst in de UK)
Hond mee naar Engeland op vakantie

Met de hond naar Engeland of Schotland​

Reizen met een huisdier kan extra spannend zijn​. Wij proberen je vooraf zo duidelijk mogelijk te informeren zodat je evengoed ontspannen en comfortabel kunt reizen. Lees bijvoorbeeld deze belangrijke informatie over het reizen met huisdieren aan boord van onze schepen. Zo weet je precies wat je aan boord kunt verwachten, maar ook bij het aan en van boord rijden. Houd er rekening mee dat je minimaal 90 minuten voor vertrek in te checken.
 
Op het blog van DFDS kun je ook een persoonlijke ervaring lezen over het reizen met huisdieren naar Engeland.

Wanneer je vooraf kenbaar hebt gemaakt een officiële hulphond mee te nemen aan boord is dit uiteraard mogelijk. Neem hiervoor en voor overige vragen contact​ met ons op.​

Handig om te weten: je mag per persoon maximaal 5 dieren vervoeren, je moet eigenaar zijn van de hond (of schriftelijk ​toestemming van de eigenaar hebben) en je moet minimaal 18 jaar oud zijn.​

Reizen met een hond op de route IJmuiden - Newcastle

​Of je nu met de auto of als voetpassagier aan boord gaat: op de route IJmuiden - Newcastle ben je altijd welkom aan boord. Voor een veilige en ontspannen overtocht kan de hond tijdens de overtocht verblijven in de auto, een kennel of samen met jou in een hut die hiervoor speciaal geschikt is.

Waar verblij​ft mijn hond aan boord tijdens de overtocht?​

Er zijn verschillende mogelijken en je kunt tijdens de overtocht je hond meerdere keren bezoeken om even te spelen of eten te geven. Ook is er aan boord een gelegenheid waar honden hun behoefte kunnen doen. De openbare ruimtes zijn niet toegankelijk voor honden (m.u.v. officiële hulphonden).​


De hond verblijft in de hut

Aan boord zijn er speciale 4-persoonshutten die geschikt zijn voor passagiers met honden. Deze hutten bieden voldoende ruim​te voor 2 middelgrote honden en kunnen alleen telef​onisch geboekt worden. Het wordt aangeraden dat honden een muilkorf om hebben tijdens het aan en van boord gaan.


De hond verblijft in een kennel

Aan boord zijn kennels beschikbaar welke vooraf (online) geboekt kunnen woren. Er zijn verschillende afmetingen kennels voor zowel grote(re) als kleine(re) honden.


De hond verblijft in de auto

Het is ook mogelijk de hond in de auto te laten tijdens de overtocht. Deze mogelijkheid kan ook online geboekt worden.​

Wanneer je zonder auto jouw huisdier wilt meenemen aan boord kan dit alleen telefonisch geboekt worden​​

Reizen met een hond op de route Duinkerken/ Calais - Dover

Voor de route Duinkerken - Dover en Calais - Dover geldt dat uw huisdier vooraf geboekt moet worden (ter plaatse bijboeken is niet mogelijk). Uw hond of ander huisdier verblijft tijdens de overtocht in de auto, camper of caravan aan boord en dient zich veilig in het voertuig te kunnen bewegen. Katten en fretten dienen in een geschikte, afsluitbare draagbak te worden vervoerd. 

 
De overtocht vanaf Duinkerken duurt 120 minuten en vanuit Calais zelfs slechts 90 minuten. Het autodek is tijdens de overtocht afgesloten in verband met veiligheid. U kunt echter onder begeleiding van een DFDS-medewerker uw hond of huisdier kortstondig bezoeken. 
​​

​Voor meer informatie en overige voorwaarden verwijzen we je naar ​de website van DEFRA.