REISSCHEMA Rondreis Engeland & Schotland

Het grote voordeel van het reizen met eigen auto is de vrijheid om de bestemming te bezoeken die je zelf wilt. Hierbij geven we je alvast een aantal tips voor een fantastische rondreis door Engeland en Schotland.

Route rondreis Engeland SchotlandNewcastle 
Newcastle

Het altijd leuke Newcastle is slechts 20 minuten rijden vanaf de haven in North Shields. Schitterende Victoriaanse architectuur met eindeloos veel hippe restaurants en bars. Wanneer je door de stad loopt kom je langs de populairste attracties waaronder de Millenium Bridge, de bescheiden kathedraal, Grey Street and the Laing Art Gallery.

Edinburgh

Aan de ene kant historisch, aan de andere kant een levendige metropool. Edinburgh wordt opgedeeld door de sporen van het drukke Waverly Station en is uniek in zijn soort. In de oude stad kun je naar de beroemde Grass Market, Arthur’s Seat en de historische Royal Mile die je leidt naar Edinburgh Castle. In de nieuwe stad vind je prachtige straten waaronder George Street en Rose Street, maar ook de grootste ‘landmark’ voor schrijvers van over de hele wereld, Scott’s Monument.

Windermere

Het Lake District National Park is lijdend voorwerp voor veel van Engels mooiste poëzie. Tegenwoordig is het onderdeel van het UNESCO World Heritage Site. In zuidelijke deel van het park ligt Windermere, het grootste natuurlijke meer van Engeland van circa 18km groot. Het Lake Distrist is bekend om zijn bergachtige landschap en is daarom perfect om te hiken en om lange wandelingen te maken langs de prachtige uitzichten en typisch Engelse dorpjes.

Manchester

Het centrum van Manchester is een leuke tussenstop gelegen tussen het Lake District en de Cotswolds, vanwege haar energieke sfeer. Er zijn oneindig veel galeries en musea voor de cultuurliefhebber. Loop langs de kade. Hier vind je moderne architectuur en fantastische restaurants en is daardoor ook een populaire activiteit voor toeristen.

Cotswolds

Breng een bezoekje aan de Cotswolds. Tussen de glooiende landschappen en weides vind je talloze Middeleeuwse cottages en oude kastelen. Harry Potter fans moeten naar het dorpje Lacock waar delen van “The Chamber of Secrets” zijn gefilmd.

London

Deze immens populaire stad blijft een must visit. Londen biedt ongelofelijk veel dingen om te doen in verschillende wijken. Van de hippe ‘ speakeasy’s ’ tot aan de vintage marktjes van east end en van de pastel gekleurde straten van Notting Hill. Bezoek natuurlijk ook de iconische bezienswaardigheden in het centrum van Londen als de Londen Eye, de Big Ben en Buckingham Palace.

Dover

Wanneer je aankomt in Dover heb je nog aantal lokale pareltjes om te bezoeken. Bijvoorbeeld Dover Castle, het kasteel dat op de White Cliffs ligt en uitzicht biedt over de kustlijn. Het Secret Tunnel Museum geeft je de mooiste achtergrondinformatie over de historie van de regio. Ook zijn er genoeg ‘groene’ plekken om te bezoeken waaronder Quex Park en Kent Downs.