Reisdocumenten

Je hebt je reis geboekt en bent klaar om te gaan. Welke reisdocumenten heb je nodig en wat zijn de consequenties als je een van de reisdocumenten mist? Lees hieronder alle informatie.

Verplichte reisdocumenten

Wanneer je aan boord stapt dien je te beschikken over de volgende documenten:

  • Uitgeprinte boekingsbevestiging (dit is ook het vervoersbewijs voor de bustransfer,​ indien bijgeboekt)
  • Geldig paspoort / ID-kaart
  • Geldig visum (indien van toepassing)

Uitzonderlijke documenten

In bijzondere gevallen kan DFDS een gezondheidsverklaring verlangen. Voor meer informatie over geldige en vereiste grensdocumenten kun je de website raadplegen van de UK border Agency.

Geen geldige reisdocumenten

Wanneer jou, om welke reden dan ook, de toegang aan boord geweigerd wordt is er geen restitutie mogelijk. Dit geldt ook wanneer je wordt aangehouden als je aan boord stapt. Het is jouw eigen verantwoordelijkheid alle regelgeving met betrekking tot de noodzakelijke reisdocumenten. 

Dit geldt ook voor eventuele voertuigdocumenten en rijbewij​(s)(zen) voor het rijden in het buitenland. Deze regelgeving ​dien je te controleren en volledig na te leven wanneer je je auto meeneemt naar het buitenland.

Overige vragen reisdocumenten

Als je nog vragen hebt over welke reisdocumenten ongeldig zijn, reisdocumenten voor huisdieren en overige reisdocumenten kun je terecht bij onze algemene voorwaarden​.

Meereizende kinderen met andere achternaam

Vaders en moeders met een andere achternaam dan hun kinderen of ouders die met een kind reizen waarvan de andere ouder niet mee reist (ondanks dezelfde achternaam), hebben soms problemen bij de persoonscontrole op een haven als zij alleen met hun kind reizen. Als dit het geval is, adviseren wij je een formulier in te vullen. Meer informatie en het formulier vind je op de website van d​efensie.nl​. Dit geldt voor zowel de route IJmuiden - Newcastle als Duinkerken / Calais - Dover.​

route Kopenhagen - Oslo en v.v.
Voor deze route geldt dat de geboortedatum en het nummer van het paspoort of de ID-kaart vooraf bekend dient te zijn van alle passagiers. Na het maken van jouw boeking en minimaal 1 week voor vertrek kun je deze gegevens doorgeven o.v.v. het​ boekingsnummer. Dit kan via de e-mail​ of telefonisch via 0255-54 66 66 (ma t/m vrij van 09.00 - 17.00 uur).