reisinformatie

Een MiniCruise is een bijzonder weekendje weg! Per luxe cruiseferry vaar je naar Newcastle en bezoek je deze Engelse prachtstad in één dag. Vind hier alle reisinformatie.

​​​​​​

Adres Terminal IJmuiden

DFDS Felison Terminal
Sluisplein 33
1975 AG IJmuiden
T: (0255)​ 54 6666
Coördinaten: 52.463475,4.586274

Adres Terminal Newcastle

DFDS Intern. Passenger Terminal
North Shields
NE29 6EE, Newcastle
Groot-Brittannië
T: +44 (0)871 882 0886
Coördinaten: 54.992339,-1.451668
​​​​​​

Busvervoer Amsterdam Centrum - Terminal IJmuiden

Wanneer je de busreis van Amsterdam Centrum naar IJmuiden hebt bijgeboekt, geldt je DFDS bevestiging als ticket. Je vindt de transferbus naar IJmuiden in het centrum van Amsterdam. De bus stopt op de Prins Hendrikkade, (Prins Hendrikkade 25, 1012 TM Amsterdam) buiten bij Lovers Canal Cruises.​ De bussen van Brouwers tours (herkenbaar aan het logo van DFDS​) vertrekken vanaf 15.00 uur. De laatste bus gaat om 16.00 uur. Bij terugkomst in IJmuiden brengt deze bus je ook weer terug. 

Busvervoer Terminal Newcastle - Newcastle CS

Bij je MiniCruise is de bustransfer van de terminal naar het centrum altijd inbegrepen. Je vindt de bussen direct voor de terminal. De uitgeprinte DFDS boekingsbevestiging geldt als ticket, zorg dat je deze dan ook bij de hand hebt. Het tonen van de bevestiging op een mobiel apparaat is namelijk ​geen geldig vervoersbewijs. Voor de terugreis vertrekt de transferbus vanaf Bewick Street (nabij het centraal station) in Newcastle om 14.45 uur en 15.45 uur (Engelse tijd).

​​​​​​

Handig om te weten

  • Alle genoemde tijden zijn lokale tijden
  • Geldig paspoort of identiteitskaart is vereist
  • Je kunt zowel in IJmuiden als in Newcastle reeds vanaf 2 uur voor vertrek aan boord. De bars aan boord zijn vanaf deze tijd ook geopend.
  • Bij een MiniCruise verblijf je in de meeste gevallen zowel op de heenreis als op de terugreis in dezelfde hut. Je kunt je bagage daarom in de hut achterlaten. Mocht dit niet het geval zijn, dan kun je je bagage bij het Guest Service Center achterlaten
  • Vergeet niet na aankomst in Newcastle je hutsleutel en paspoort van boord mee te nemen
  • Op de terugweg vanaf Newcastle hoef je niet opnieuw in te checken, je kunt direct na de paspoortcontrole aan boord
  • Op officiële ​feestdagen, zogenaamde "Bank Holidays" zijn winkels vaak gesloten. Bekijk het overzicht van Bank Holidays​

Magische MiniCruise

Heb je een MiniCruise met excursie of een Magische MiniCruise geboekt, dan staat er voor de terminal een chauffeur met naambordje op je te wachten. Tussen 15.30 en 16.00 uur brengt je chauffeur je weer terug naar de terminal. De route gedurende de dag kan in overleg met de chauffeur naar eigen zeggen worden ingevuld.

Maak er een onvergetelijke dag van!

Met onze MiniCruise heb je een dag ter vrije besteding om Newcastle te bezoeken. Om je op weg te helpen hebben wij tips voor je geselecteerd:
​​