​Brexit - gevolgen voor jouw reis?

Op donderdag 23 juni j.l. is er een ​referendum in Groot-Brittannië gehouden of de Britten voor of tegen het verlaten van de Europese Unie zijn. De uitslag hiervan is inmiddels bekend en Groot-Brittann gaat uit de EU stappen. Naar aanleiding van deze uitslag hebben wij veel vragen binnengekregen en hierover willen we je graag informeren.

Veel gestelde vragen​

Kan ik nog steeds reizen met mijn identiteitskaart?

​Ja, d​at kan! Met een geldige identiteitskaart kun je gewoon op reis. Zoals gewoonlijk is het wel mogelijk dat bij een andere nationaliteit dan Nederlands of Belgisch andere reisdocumenten nodig zijn. Voor meer informatie hierover kun je terecht op de pagina 'Reisdocumenten'.

Wordt mijn reis naar Groot-Brittannië voordeliger?

​Rei​zen binnen Groot-Brittann ​is op dit moment voordeliger voor passagiers uit landen met de Euro als munteenheid. De koers van de Pond is namelijk gedaald waardoor de Euro in Groot-Brittann ​meer waard is geworden. De tarieven van de overtochten zullen zoals altijd scherp geprijsd blijven. Bekijk alle overtochten van DFDS naar Groot-Brittannië .

Kun je nu Tax-Free winkelen aan boord?

​Nee, helaas dat is nog niet het geval. Maar wie weet, wat niet is kan nog komen.

Heb ik andere reisdocumenten nodig voor mijn huisdier?

​Nee, ​de reisdocumenten welke nodig zijn voor een overtocht naar Groot-Brittann met een huisdier blijven gelijk. Meer informatie hierover kun je vinden onder het kopje 'Reizen met een huisdier'. 

​​

Reistips!

Wist je dat je door de lage koers van de Pond nu extra voordelig kunt win​kelen in Groot-Brittann ? Wij zetten een paar prijsvergelijkingen voor je op een rij:

​Prijs in Nederland (in Euro) ​Prijs in Groot-Brittann Prijsverschil
​iPad Pro 12'9-inch  909,- £ 729​€ 60,- 
Clarks (man) 130,- £ 89​​​ 26,50
Adidas  99,95 £ 74.99 13,-
Kookboek Jamie Oliver (Superfood) 29,99 £ 20 7,-
Galaxy S7 edge 799£ 639 55,-

Prijzen zijn gecontr​oleerd in september 2016​

Op onze blog geven wij samen met Schotland en Engeland experts dé tips voor reizen naar Groot-Brittann . Lees de leukste tips, bekijk de mooiste foto's en bezoek tijdens jouw reis de verborgen pareltjes van het Verenigd Koninkrijk. ​Bezoek het DFDS blog.

Wat is Brexit eigenlijk?

Op 23 juni j.l. hebben de Britten via een referendum kunnen bepalen of ze voor of tegen het verlaten van de Europese Unie zijn. Brexit is de naam die hieraan is gegeven en is een samenstelling van Great Britain en Exit.

De uitslag van Brexit​ is bekend en met een kleine meerderheid is er voor het verlaten van de Europese Unie gekozen. Vanaf nu gaan de onderhandeling beginnen tussen Groot-Brittann en de Europese Unie. Op dit moment is Groot-Brittann dan ook nog lid van de Europese Unie en zijn er (nog) geen wijzigingen geweest in regel & wetgeving.

Hierdoor wordt het reizen voor jou als passagier naar Groot-Brittann niet anders dan dit altijd is geweest. Wij wensen je zoals altijd een hele fijne en comfortabele overtocht naar Groot-Brittann ​.

Bij aanvullende vragen kun je uiteraard altijd even contact ​met ons opnemen. Wij informeren je graag voor je vakantie in Engeland of Schotland​!​