Goedkoop naar Engeland: 7 tips voor de beste prijs

Goedkoop naar Engeland is makkelijker dan je denkt. Met onze tips reis je altijd voor de beste prijs. Wanneer kun je het beste boeken, wanneer het beste vertrekken en maakt het aantal personen uit? Op deze pagina vind je 7 tips voor een goedkope vakantie naar Engeland. 

1. Boek zo vroeg mogelijk

Hoe vroeger je boekt, hoe voordeliger je reist. Wij werken namelijk - net als in de luchtvaart - met flexibele prijzen. Hoe minde​r vol een afvaart, hoe minder je betaalt. Zo geldt ook het omgekeerde: hoe drukker een afvaart is, hoe meer je betaalt. Boek dus zo vroe​g mogelijk en reis goedkoop naar Engeland.​

Ijmuiden Newcastle goedkoop reizen

2. Reis na het weekend

Op maandag, dinsdag en woensdag rei​s je voordeliger dan bijvoorbeeld in het weekend. Zo heb je zelf de tijd om je rustig voor te bereiden op jouw reis, je koffer in te pakken én bespaar je tientallen euro's per persoon. 

3. Gratis caravan mee

Op zondag, maandag en dinsdag in de maanden januari-maart en oktober- december kun je gratis je caravan meenemen aan boord. Jouw caravan gratis mee aan boord nemen is altijd op basis van beschikbaarheid en (vooralsnog) alleen geldig op de route IJmuiden - Newcastle​

4. Reis (ook) in het voor- of naseizoen

Heb je geen kinderen? Ben je niet afhankelijk van de bouwvak? Dan ben je vrij om te reizen naar Engeland wanneer je wilt, vermijd dan het hoogseizoen. In de periode van januari tot en met juni en september tot en met december ben je voordeliger uit dan in het hoogseizoen.

5. Goedkoop naar Engeland: korte reizen zijn voordeliger

Reis je een week of korter? Korter reizen naar Engeland ​is goedkoper. Op de route IJmuiden - Newcastle kun je met het 7-daags retour 3, 4, 5, 6 of 7 dagen reizen. Op de routes Duinkerken - Dover en Calais - Dover kun je kiezen voor een 4-daags retour. In beide gevallen profiteer je van 25% korting op je overtocht. Ook een shortbreak retour is mogelijk: max. 5 dagen reizen incl. 10% korting.

6. Reis 's nachts over het Engelse Kanaal

Ga tegen de stroming in en reis tussen 00.00 en 06.00 uur op de routes Duinkerken - Dover en Calais - Dover voor de laagste tarieven. Vanaf Duinkerken en Calais vaar je over het algemeen in de ochtend het meest voordelig. Vanaf Dover reis je over het algemeen het meest voordelig naar Engeland in de middag.

7. Met vier personen is het goedkoper reizen naar Engeland

Met vier personen reis je goedkoper op de route IJmuiden - Newcastle, omdat je in een 4-persoons hut verblijft. Op de routes Duinkerken - Dover en Calais - Dover zijn veel vanafprijzen gebaseerd op een auto en vier personen. Voor de prijs per persoon deel je de totaalprijs dus door vier personen.

 

Met de ferry naar Engeland 

Goedkoop naar Engeland

Op zoek naar een goedkope overtocht naar Engeland? Bij DFDS ben je aan het juiste adres. Niet alleen is de ferry naar Engeland met DFDS voordelig, door de vele faciliteiten begint jouw vakantie Engeland​ vanaf de eerste minuut aan boord. Of je voorkeur nu uitgaat naar een stedentrip naar het bruisende Newcastle, een autovakantie naar het prachtige Schotland of je liever naar Zuid-Engeland reist, bij DFDS ​kun je altijd goedkoop naar Engeland!

Tips voor een goedkope overtocht Engeland

Wij helpen je graag op weg met tips voor een goedkope overtocht Engeland. Stap bijvoorbeeld aan boord van de ferry IJm​uiden-Newcastle, de meest noordelijke vaarroute vanaf Nederland. Ook ideaal om Schotland te ontdekken! Maar ook de regio Kent met haar vele bezienswaardigheden in Zuid-Engeland is zeker aan te raden. Kies dan voor een goedkope overtocht van Duinkerken of Calais naar Dover. Waar je ook naar op zoek bent, je vindt altijd een goedkope overtocht Engeland naar jouw gewenste bestemming!​​​​ ​​
​​​​​​​​​​​​​​Disclaimer: Tarieven zijn flexibel en gebaseerd op een 9-persoons bezetting.  De algemene voorwaarden van DFDS zijn van toepassing.Voor de vroegboekkorting zijn ook onze vroegboekvoorwaarden​ van toepassing ​​