New-cargo-christened-PRESS

Nieuw vrachtschip officieel gedoopt

Nieuw vrachtschip Tulipa Seaways van dfds officieel gedoopt

IJmuiden, 14 juni 2017 - Roro-vrachtschip versterkt vloot vanaf najaar op route Rotterdam - Immingham

Dit najaar voegt DFDS een nieuw Roll-on-Roll-off vrachtschip toe aan de route Rotterdam-Immingham. Het 210 meter lange schip werd op 9 juni door mrs. Tutte Østergaard gedoopt tot Tulipa Seaways en is het zusje van Gardenia Seaways, die deze zomer in gebruik zal worden genomen. De bovenbouw van het schip wordt momenteel in de haven van het Duitse Flensburg afgewerkt.

Meer dan 250 trailers

Tulipa Seaways voldoet aan de huidige milieuvoorschriften, heeft een lager brandstofverbruik en is voor laden en lossen eenvoudiger in de haven te manoeuvreren. Het vrachtschip biedt, net als Gardenia Seaways, ruimte voor 262 trailers dankzij een lijnmeter-capaciteit van 4.067 meter en lengte van 210 meter.

Versterking vloot Noordzeeroute

"Deze twee nieuwbouwschepen zijn de eerste stap in ons ambitieuze nieuwbouwprogramma waarmee we de capaciteit van onze Noordzeeroute in de komende jaren aanzienlijk gaan uitbreiden", zegt Mikael Mortensen, Route Director Netherlands. "Ondanks de Brexit blijft de vraag naar transport op onze Noordzee-routes groeien. Wij zijn ervan overtuigd dat onze klanten de capaciteit, betrouwbaarheid en de aanzienlijk verbeterde servicekwaliteit zullen waarderen".

Contactpersonen

Voor dringende media aanvragen, neem contact op met:

Nicole Seroff

Vice President, Communications

T: +45 31 16 28 47
E: niser@dfds.com

Als u een Nederlandse journalist bent en hulp nodig heeft bij een reportage of een ander nieuwsitem neem dan contact op met:

Diana Bekkers / Hopscotch Europe

E: dbekkers@hopscotch.eu

T: +33 9 70 46 47 60