New-ship-PRESS

Extra schip route Rotterdam - Immingham

DFDS voegt extra schip toe op vrachtroute Rotterdam - Immingham

__Rotterdam, maandag 3 oktober 2016 - DFDS breidt vloot uit __

DFDS breidt haar vloot uit door het toevoegen van een vierde schip op de route Rotterdam - Immingham. Deze route is een van de twee drukke vrachtroutes tussen Rotterdam en het Verenigd Koninkrijk. Ondanks de Brexit blijft de vraag naar transport stijgen. Het nieuwe schip, MV Friedrich Russ, biedt plaats aan 110 trailers en 112 chauffeurs.

Dagelijks twee afvaarten

"Met de inzet van vier schepen kunnen wij onze klanten dagelijks twee afvaarten van maandag tot en met zaterdag aanbieden én een extra vertrek op zondag. Het verhogen van de frequentie en de capaciteit is een enorme verbetering voor de export en forwarding industrie in Nederland, Duitsland en andere landen," aldus Mikael Mortensen, Route Director Netherlands.

Aanpassing vertrektijden

"Daarnaast profiteren onze klanten van een kleine aanpassing van de vertrektijden. In de middag vertrekken we om 15.00 uur uit Rotterdam in plaats van 14.00 uur en in de avonden vertrekken we om 20.45 uur in plaats van 20.00 uur. Dit betekent dat onze klanten later kunnen arriveren op onze terminal en daardoor hun trailers efficiënter in kunnen zetten," aldus Mikael Mortensen.

Diverse routes

De vier schepen op de route Rotterdam - Immingham, Anglia Seaways, Corona Seaways, Fiona Seaways en Friedrich Russ, zijn gezamenlijk goed voor dertien afvaarten per week. Op de tweede route, Rotterdam - Felixstowe, biedt DFDS wekelijks zestien afvaarten. Naast scheepvaartactiviteiten heeft DFDS grote Europese logistieke activiteiten in Rotterdam.

Contactpersonen

Voor dringende media aanvragen, neem contact op met:

Nicole Seroff

Vice President, Communications

T: +45 31 16 28 47
E: niser@dfds.com

Als u een Nederlandse journalist bent en hulp nodig heeft bij een reportage of een ander nieuwsitem neem dan contact op met:

Diana Bekkers / Hopscotch Europe

E: dbekkers@hopscotch.eu

T: +33 9 70 46 47 60