Art-work-PRESS

Kunstwerk

DFDS en Stichting de Noordzee onthullen kunstwerk

Op 22 maart 2018 is in de terminal van DFDS in IJmuiden het kunstwerk ‘Colours of the Sea’ onthuld. In opdracht van Stichting De Noordzee heeft kunstenaar Klasiena Soepboer een werk gemaakt dat uitbeeldt hoe het afval van de mens steeds meer de kleur van de zee bepaalt. Dit kunstwerk is een gift aan DFDS, als blijk van waardering voor het mede mogelijk maken van de Boskalis Beach Cleanup Tour 2017. Tijdens deze tour maakt Stichting De Noordzee de gehele Nederlandse Noordzee kust schoon met duizenden vrijwilligers en vraagt hiermee ook aandacht voor de afvalproblematiek.

‘In dit werk heb ik gezocht naar een vorm waarin de kijker zich in eerste instantie aangetrokken voelt tot het plastic. Dit door het werk op een esthetische en in een niet direct herkenbare manier te presenteren. Met het besef daarna dat het hier om plastic gaat hoop ik bewustzijn op te roepen.’ – Klasiena Soepboer

DFDS steunt aanpak plastic soup

De plastic soep brengt het wildlife in zee in gevaar. Daarom staken ORCA en DFDS graag de handen uit de mouwen tijdens de Boskalis Beach Cleanup Tour 2017. DFDS vaart dagelijks met twee schepen over de Noordzee, van IJmuiden naar Newcastle in Engeland. Sinds een aantal jaar werkt DFDS samen met ORCA, een organisatie die zich inzet voor de bescherming van dieren die in de Noordzee leven. In het Wildlife Centre aan boord van ons schip KING Seaways geven de medewerkers van ORCA lezingen aan onze gasten, om hen meer te leren over het wildlife in de Noordzee. Ook gaan ze samen met hen op zoek naar vogels, dolfijnen en ander wildlife. Op deze manier willen wij een steentje bijdragen aan de kennis over de Noordzee en de dieren die er in leven.

Boskalis Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee

Stichting De Noordzee kreeg tijdens de vijfde editie van de Boskalis Beach Cleanup Tour hulp van 2.748 vrijwilligers. In ruim twee weken tijd maakten zij de hele Noordzeekust - van Cadzand tot en met Schiermonnikoog - afvalvrij. Dit bleek hard nodig, want er werd maar liefst 14.929 kilo afval opgeruimd. Het grootste deel hiervan bestaat uit plastic afval. De resultaten werden op 15 augustus bekendgemaakt tijdens de feestelijke afsluiting van de opruimactie in Zandvoort.

Contactpersonen

Voor dringende media aanvragen, neem contact op met:

Nicole Seroff

Vice President, Communications

T: +45 31 16 28 47
E: niser@dfds.com

Als u een Nederlandse journalist bent en hulp nodig heeft bij een reportage of een ander nieuwsitem neem dan contact op met:

Diana Bekkers / Hopscotch Europe

E: dbekkers@hopscotch.eu

T: +33 9 70 46 47 60