King Seaways

SUPERVOORDELIG GROOT-BRITTANNIË BEZOEKEN

Buitenkans: ontdek groot-brittannië voor een prikkie

__Newcastle, dinsdag 8 november 2016 - Scoor nu extra voordelig jouw Schotse kilt of geniet van een afternoon tea. __

Voor een prikkie high tea-en in Engeland of altijd al trotse eigenaar van een Schotse kilt willen zijn? Pak dan nu je kans met DFDS! Dankzij de historisch lage koers van de Britse pond krijg je op het moment meer ponden voor je euro's. Hierdoor hoef je nu voor een overnachting bij Claridge's in Londen of onbeperkt shoppen in Newcastle even niet op de kleintjes te letten! De ferrycruisemaatschappij brengt je geheel op je gemak naar Engeland of Schotland waar je jouw spending party kunt beginnen.

De juiste koers vare

De huidige koerswaarde van de pond maakt reizen door Groot-Brittannië nu extra aantrekkelijk! Volgens het Financieel Dagblad bereikte de pond begin oktober zelfs het laagste niveau sinds 1985. Waar wachten we dus nog op?

De ferrycruisemaatschappij DFDS brengt je comfortabel en eventueel met eigen voertuig in twee uurtjes van Duinkerken/Calais naar Dover (vanaf €28-,) of van IJmuiden naar Newcastle (vanaf €88-,). Op deze laatste route overnacht je tijdens een heuse MiniCruise aan boord om de dag erna Newcastle te ontdekken. Daarnaast biedt DFDS nu ook speciale KerstCruises aan (vanaf €59-,) om de ruimte onder jouw kerstboom optimaal te vullen. Dineer tijdens de Mini- en KerstCruise in een van de restaurants, geniet van popcorn tijdens een spannende film in de bioscoop of trakteer jezelf op een drankje in één van de trendy bars. Ook kinderen genieten optimaal van de oversteek dankzij de Kidzclub. Genoeg te doen dus aan boord, maar wat als je eenmaal Groot-Brittannië hebt bereikt?

Spend those pennies

Hieronder maar liefst zes highlights of must buys waarmee je nu gemiddeld 15% voordeliger uit bent ten opzichte van begin 2016:

  1. (Santa) shopping!

Langzamerhand breekt de kerstgekte weer los in Groot-Brittannië! Van sfeervol versierde winkelstraten tot etalages vol kerstmannen; gegarandeerd dat je op de kerstmarkten van Edinburgh, Newcastle of Londen slaagt voor dat ene unieke kerstcadeau! Mooi meegenomen dus dat de pond historisch laag staat én dat DFDS geen bagagelimiet kent. Dat betekent nu nog voordeliger onbeperkt shoppen en je tassen vullen, ook tijdens de uitverkoop in januari!

  1. Afternoon tea of een nachtje slapen bij Claridge's

Heb je jezelf moe geshopt in Londen? Maak dan gebruik van de lage koersstand en overnacht in het (luxe!) beroemde Londense hotel Claridge's. Is je budget toch iets kleiner, dan is een afternoon tea met de pinken omhoog, verse potten thee en vele hartige en zoete lekkernijen hier ook een ware traktatie. Bovendien zit je waarschijnlijk tijdens het avondeten nog vol dus deze tip is dubbel economisch!

  1. Cheers mate!

Van lokale craft beers tot het mixen van je eigen GT's; de stad Newcastle heeft voor ieder wat wils! Stel je eigen gin tonic samen in de classy bar Pleased To Meet You of trakteer je vrienden dankzij de lage koersstand van de pond op een extra Newcastle Ale bij brouwerij The Bridge Tavern.

  1. Lekker luchtig, zo'n Schotse kilt Omdat een roadtrip naar Schotland met DFDS binnen handbereik ligt, ligt de Schotse kilt dat ook! De Houston Traditional Kiltmakers zijn al vier generaties lang een begrip in Schotland met hun designs en weeftechnieken. Als souvenir, cadeau of natuurlijk voor eigen gebruik ben je bij deze Kiltmakers nu een stuk goedkoper uit dan begin dit jaar.

  2. Scoor nu jouw favo voetbalshirt

Voetbalfans, eat your heart out! Wanneer voetbal in een stad als religie wordt beschouwd met stadion St. James als hun kerk, spreekt het voor zich dat de Geordies hun geluk niet op kunnen wanneer Newcastle United een thuiswedstrijd speelt. Maar ook de Premier League clubs Sunderland en Middlesbrough trappen hier regelmatig een balletje! Zijn deze clubs helemaal jouw ding? Sla dan nu je slag in de shop van St. James waar je nu extra voordelig jouw favo shirt 'scoort'!

  1. Outdoor Schotland

Een knusse B&B met uitzicht op het weidse Schotse landschap: de droom voor iedere outdoor junkie! Start je avontuur met een hike vanuit Westerton Bed&Breakfast in Callender, aan de rand van het nationale park Loch Lomond en ervaar de Schotse schoonheid nu voor een zacht prijsje.

Contactpersonen

Voor dringende media aanvragen, neem contact op met:

Nicole Seroff

Vice President, Communications

T: +45 31 16 28 47
E: niser@dfds.com

Als u een Nederlandse journalist bent en hulp nodig heeft bij een reportage of een ander nieuwsitem neem dan contact op met:

Diana Bekkers / Hopscotch Europe

E: dbekkers@hopscotch.eu

T: +33 9 70 46 47 60