Verken de unieke natuur van de Baltische Staten

Ontdek de drie magische en contrasterende bestemmingen: Estland, Letland en Litouwen. Pittoreske stranden, uitgestrekte wouden en een groot aantal door UNESCO erkende werelderfgoederen. Natuurwonderen als de Koerse Schoorwal, het Litouwse paradijs, vijfhonderd kilometer aan zandstranden, nationale parken en prachtige bossen met wilde bessen liggen klaar om door jou ontdekt te worden.

Wij zijn het begin van je avontuur! Stap aan boord en vaar via de Baltische Zee naar jouw bestemming. Ontspan en geniet van de overtocht.

Dit is de overtocht Kiel - Klaipeda:

  • ​Overtocht van Duitsland naar Litouwen per cruiseferry ​
  • Neem je eigen auto mee aan boord​
  • Overnacht in een comfortabele hut​
  • R​eis in eigen tempo door natuurrijke gebieden en langs culturele steden zoals Vilnuis, Riga & Tallinn​​​​​​​​


Overtocht Kiel Klaipeda

​FERRY NAAR BALTISCHE STATEN

DFDS is de enige operator die de route Kiel naar Klaipeda aanbiedt en verbindt Duitsland met Litouwen, Oost-Europa en daarbuiten. De nachtelijke overtocht vaart zes dagen per week, van maandag tot zaterdag, in beide richtingen.

Met de ferry van Duitsland naar Oost-Europa reizen, is een geweldige manier om de reistijd met je eigen auto te verminderen. Je kunt heerlijk ontspannen terwijl je de Baltische Zee oversteekt naar het hart van Litouwen.


Overtocht Kiel Klaipeda

Wildkamperen: één met de natuur

Kamperen is er echt helemaal tussen uit zijn. Een unieke ervaring! Start je avontuurlijke reis en ontdek de natuurlijke schatten van de Baltische Staten.

Estland, Letland en Litouwen bieden idyllische wildkampeer plekken in Europa. Zet je tent op naast een strand, ontspan aan de rand van een bos of kampeer midden in de duinen. Spendeer een romantische zomeravond naast een open haard. De zonsondergang stelt hier nooit teleur!

Tips voor een outdoor vakantie in de Baltische Staten

Ben je een outdoor liefhebber die dichterbij de natuur wilt komen? Dan heb je vast iets aan de volgende tips!

  • Litouwen, het meeste zuidelijke land van de Baltische Staten. Een van de meest opmerkelijke natuurlijke schatten is de Koerse Schoorwal, dit Litouwse paradijs "is een wilde en mooie strook met prachtige duinen en pittoreske vissersdorpjes met traditionele houtsnijwerken zoals Juodkrantė, Pervalka en Nida. Het lange en smalle schiereiland, omringd door de Oostzee en de Koerse Zee, doet denken aan een woestijn en werd opgenomen in de UNESCO werelderfgoedlijst als een van de mooiste landschappen in Europa. Een tip van ons is om naar de Koerse Lagune te gaan om de altijd mooie zonsopgangen te zien.

  • Estland is een droom voor de natuurliefhebber en geldt als een van de groenste landen ter wereld: het land biedt een van de puurste soorten natuur in Europa met verlaten stranden, uitgestrekte bossen en wilde dieren. Maak een korte tocht via de bochtige plattelandswegen naar Pärnu, een klein kustplaatsje met zandstranden en neem een duik in het fijne water. Ben je op zoek naar meer? Bezoek vervolgens het natuurreservaat Nätsi-Võlla net ten westen van Pärnu, waar zich tal van vogelsoorten en fruit zoals veenbessen en bergbraambessen te vinden zijn. Tip: in Estland kunt je op bepaalde plekken zoals het platteland wildkamperen. Heerlijk romantisch tijdens de zomer.

  • Kom tot rust en verken de schoonheid van Letland met 500 km lange zandstranden en natuurlijke bossen. De Letse natuur biedt je de perfecte mogelijkheid om te ontspannen en te genieten van de natuurrijke omgeving. Verken het Slitere National Park, waar de baai van Riga de open zee raakt. Neem een duik, ontspan op het strand en bezoek het prachtige Kaap Kolka.

 
Klik op de afbeelding om te vergroten

  

​​​​Disclaimer: Tarieven zijn flexibel en gebaseerd op een 2-persoons bezetting, De algemene Voorwaarden​ van DFDS zijn van toepassing.