KERSTMARKTEN EN EVENEMENTEN IN zuid-ENGELAND

Naast Londen zijn er in Engeland veel plekken waar je de ultieme kerstsfeer tegenkomt. Zo zijn er vele kerstmarkten in de regio Kent en op bijzondere plekken zoals Leeds Castle. In dit lijstje een paar tips waar je je kersthart kunt ophalen.

NL_450x300_canterbury (002).jpg

Canterbury christmas market

16 nov – 24 nov 2018

Canterbury is een plaats in Zuid-Engeland die je zeker een keer gezien moet hebben. De stad heeft iets eigens wat je alleen hier vindt. Bezoek de cathedraal en struin door de charmante straatjes. Tijdens kerst wordt deze stad omgetoverd in een waar kerstwalhalla, met een grote kerstmarkt. Je vindt hier 70 kerstkraampjes die aan al je kerst benodigdheden voldoen. De kramen verkopen spulletjes uit verschillende delen over de wereld. Shop unieke kerstcadeautjes, versieringen en delicatessen terwijl je de geur ruikt van braadworst en glühwein.

 

NL_450x300_chartwell (002).jpg

Chartwell Christmas market

22 nov – 25 nov 2018

Chartwell, ook wel bekend als het landgoed van Winston Churchill, is een populaire bestemming voor toeristen. We snappen waarom, want het landhuis en de uitgestrekte tuinen zijn erg indrukwekkend. Tijdens kerst wordt er een gezellige kerstmarkt opgezet en deze is ook zeker een bezoekje waard. Deze 'verborgen' kerstmarkt vind je in de tuin naast de shop van het Chartwell landgoed en komt elk jaar weer terug. We kunnen zeggen dat je hier perfecte cadeautjes voor vrienden en familie.

leeds castle christmas market

24 & 25 nov, 1 & 2 dec, 8 & 9 dec en 15 & 16 december 2018

Bezoek de kerstmarkt op Cedar Lawn dat uitkijkt op Leeds Castle. Struin langs de kraampjes en speur tussen de grote variëteit aan kerstcadeautjes, speelgoed, decoraties en bijzondere etenswaren en drankjes. Naast de stallen, kun je de rendieren en roofvogels bewonderen en genieten van livemuziek. Er zijn zelfs leuke attracties waar je met het hele gezin in kunt.

 

Illuminated Christmas Lights Trail – Blenheim Palaceetting there

23 nov 2018 – 1 jan 2019

Het Blenheim Palace winter trail, zal feller schijnen dan ooit! Dit jaar zullen de lasers, projecties en duizenden lichtjes een unieke winterse sfeer creëren. De Formal Garden zullen dit jaar wederom oplichten met fonkelende lichtjes tot aan spectaculaire shows. Dwaal onder versierde boomtoppen, spot de kerstman en zijn elven en bezoek de nieuwe highlights zoals de Field of Light, de vuurtuin, de lichtkoepel en de betoverende stemmen van de zingende bomen.