Kerstmarkten en -evenementen in Newcastle

​Rond kerst naar Newcastle? In en rondom Newcastle vind je de leukste kerstmarkten en evenementen. Vanaf half november is het centrum van Newcastle omgetoverd tot een winter wonderland. Kom naar bruisend Newcastle en proef van deze unieke kerstsfeer.

​​​
Kerstshoppen op de kerstmarkt in Newcastle 

​​Kerstmarkt Newcastle

Locatie: Grey Street & Grainger Street, Newcastle  
Wanneer: van 18 november t/m 18 december 2016
In het centrum vind je een gezellige internati​onale kerstmarkt en een traditionele kerstmarkt. Vergelijkbaar met een foodmarkt waarbij je allerlei lekkere Europese maar ook lo​kale Britse specialiteiten kunt proeven afgewisseld met unieke kerstcadeau's.​
​​
​​​
Newcastle upon Tyne 

​​winter festival

Locatie: centrum van Newcastle 
Wanneer: vanaf medio november 2016
Kerst is een hele happening in Newcastle. Dit wordt groots gevierd met het jaarlijkse WinterFestival. Dit is niet een festival van één dag maar een programma met zo'n 80 verschillende evenementen die het hele Winterfestival omvat. 
​​​
Kerst in Newcastle 

​​ENCHANTED PARKS

Locatie: Saltwell Park/ Victoria Park 
Wanneer: 6 t/m 11 december
Het populaire ​kunst avontuur Enchanted Parks in de parken van Newcastle maakt zich op voor alweer de elfde (!) editie.​​ Tickets voor dit magische event zijn beschikbaar vanaf oktober dit jaar en gaan altijd ontzettend hard dus wees er op tijd bij! 
​​​
Angel of the North sneeuw ​

GATESHEAD CHRISTMAS VILLAGE

Locatie: Gateshead International Stadium
Wanneer: 6 t/m 11 december
Gateshead ligt naast Newcastle, deze twee plaatsen​​ worden gescheiden door de rivier de Tyne. In het laatste weekend​ van november vind je er The Christmas Village: een gezellig kerstevenement voor het hele gezin met allerlei leuke activiteiten.
​​​
Kerstmarkt bezoek in Newcastle 

GrainGer market

Locatie: Graing​er Street
Wanneer: 3, 10 & 17 december
Grainger Market ligt in het hart van bruisend Newcastle. Deze populaire overdekte markt biedt een veelzijdig​ productaanbod en tijdens de kerstmaanden vind je er op verschillende data allerlei leuke evenement zoals markten en fairs.​
​​​
Kerstshoppen Newcastle 

KERST BIJ FENWICK

Locatie: Northumberland Street, Newcastle
Wanneer: 8 oktober t/m 23 december
Last but not least: Fenwick! Elk jaar wordt de etalage van dit warenhuis omgetoverd tot een ware attractie compleet met bewegende poppen en muziek. Er staat vrijwel altijd een flinke rij voor de prachtige etalage en aansluiten in de rij is zeker de moeite waard.