Feestelijk Newcastle

Newcastle ondergaat tijdens kerst een enorme transformatie. De stad wordt een waar kerstwalhalla waar je de leukste cadeautjes kunt halen, proeven van de lekkerste kerstlekkernijen en rondlopen op de gezelligste kerstmarkten. Newcastle is het perfecte bestemming voor een uitstapje, met heel veel evenementen om je alvast in de stemming te brengen.

 

Kerst in Newcastle

Enchanted Parks

Elk jaar tijdens kerst vindt er in het Gateshead’s Saltwell Park een bijzonder evenement plaats. Dit jaarlijkse festijn, wat alleen te bewonderen is na zonsondergang, heet Enchanted Parks en duurt 6 dagen. Dit jaar staat het in het teken van The House of Lost Found, waarin je wordt meegenomen naar een oude ‘traveling fair’, waarbij je Peter Chevalier en zijn familie volgt.

Kerstshoppen op de kerstmarket in Newcastle

Feestelijke etalages

Newcastle weet wel hoe je een show moet opzetten en tijdens kerst is dat zeker niet anders. Het populaire, extravagante warenhuis Fenwick heeft elk jaar een enorm, bewegende etalage, met bijpassende muziek. De thema’s in het verleden waren Paddington, Alice in Wonderland en Beatrix Potter. Een ander prachtig schouwspel zijn de lichten die de stad versieren. Vorig jaar werden er 20.000 opgehangen, die de straten in feestelijk sfeer omhulden.

Shoppen

Newcastle heeft alles wat je nodig hebt om je kerstaankopen te kunnen doen. Eldon Square, in het hart van Newcastle, heeft de grootste merken, leuke boetiekjes en toprestaurants voor als je eetlust gestild moet worden na het vele shoppen. Ook is er de mogelijkheid om naar het MetroCentre te gaan, een van de grootste winkelcentra van Europa. Er zijn hier meer dan 340 winkels die je kunt verkennen.

Markten

Greys monument, een van de meest beroemde bezienswaardigheden van Newcastle, is elk jaar het middelpunt van de kerstmarkt in Newcastle. De markt heeft veel verschillende soorten kraampjes uit landen als China, Griekenland en Marokko. Er zijn ook lokale kraampjes met delicatessen en spulletjes uit het Noordoosten van Engeland. North Shiels, nabij onze haven, heeft elk jaar een traditionele Victoriaanse kerstmarkt. Living North, een lokaal magazijn, heeft ook elk jaar een Christmas fair.


de ontspannen minicruise

Stap aan boord en je kunt meteen al beginnen met jouw kerstinkopen! In onze Seashop vind je cosmetica, speelgoed, zoetigheden en nog veel meer. Neem tijd voor een heerlijk diner in één van de culinaire restaurants. Of een drankje en daarna naar de bioscoop. En dit alles in gehele kerstsfeer waardoor je bijna vergeet dat je op een cruiseferry mindden op zee bent!

Shop till you drop

Het voordeel van reizen met DFDS: wij hebben geen bagagelimiet! Hoeveel tassen en pakjes je ook hebt, alles kan mee aan boord van onze ferry. Dat is alvast een zorg minder. Neem dus heerlijk de tijd om je in Newcastle te laten inspireren door de kerstsfeer en ontspannen te winkelen.