Over Ons

DFDS Seaways is de grootste ferrymaatschappij in Noord-Europa. Wij opereren binnen een netwerk van 25 routes, met 55 schepen voor passagiers en vracht. Van IJmuiden naar Newcastle vervoeren we jaarlijks ruim een half miljoen passagiers over het water.

​​​​​​

Tor Line

De geschiedenis van het Nederlandse kantoor begint in 1966, als de Zweedse rederijen Trans-Oil en Rex (later in samenwerking met de Nederlandse KNSM) Tor Line oprichten.

​​​

Scandinavian Seaways B.V

In 1989 wordt, met één schip, weer begonnen met overtochten van Amsterdam naar Göteborg en in 1990 wordt een tweede schip ingezet. Dit alles gebeurt onder de naam Scandinavian Seaways.

​​​​​​

DFDS Seaways B.V.

Vanaf 1999 verdwijnt de naam Scandinavian Seaways en wordt er geopereerd onder de naam DFDS Seaways. Daarmee opereren alle groepen van DFDS wereldwijd onder één naam en logo.

​​​

Het nieuwe DFDS

In 2010 wordt een grote stap voorwaarts gemaakt als DFDS A/S, na toestemming van de Europese Mededingings- autoriteit, de scheepvaartmaatschappij Norfolkline overneemt. Het nieuwe DFDS is daarmee één van de grootste maritieme vervoersnetwerken.

​​​​​​
​​​​​​

 

FEITEN OVER DFDS SEAWAYS

DFDS Seaways is de grootste ferrymaatschappij van Noord-Europa. Wij opereren met 55 schepen in 25 routes voor passagiers en vracht. Met gemiddeld 700 afvaarten per jaar vervoeren wij op de route IJmuiden - Newcastle zo'n 560.000 passagiers.

Op de route Calais/Duinkerken - Dover vervoeren wij 3.500.000 passagiers per jaar met gemiddeld 8000 afvaarten. 6000 medewerkers staan dag en nacht klaar om de reis van onze passagiers zo prettig mogelijk te laten verlopen.

 

​​​​​

Afdelingen

Ons kantoor in IJmuiden bestaat uit verschillende afdelingen en teams. Dagelijks werken zij aan de website, customerservice, sales en de portoffice om de passagiers een reis te bezorgen om nooit meer te vergeten.