Autovakanties Loch Lomond & regio Stirling

Loch Lomond is de ideale bestemming voor elke natuurliefhebber. Je verblijft in een prachtige bosrijke omgeving én aan het grootste meer van Schotland. Via Edinburgh en de indrukwekkende Forth Road Bridge rijd je richting de regio Stirling. Voor de niet al te geoefende wandelaar en fietser is deze regio een aanrader!  Wij selecteerden drie leuke hotels om de regio te ontdekken.
 

Old Churches House Hotel

Een nieuw hotel in een historisch pand in het plaatsje Dunblane. Omringt door de schitterende omgeving en gelegen nabij de het grootste meer van Schotland: 'Loch Lomond'.

​​​

Windlestrae hotel

Nabij de hoofdstad Edinburgh en tevens gelegen in een rustige omgeving in de regio Perthshire. Het hotel ligt in het pittoreske stadje Kinross en is een perfecte uitvalsbasis om Schotland te verkennen.

​​

 

Winnock Hotel

Al bijna 20 jaar het meest populaire hotel onder onze reizigers. Een warm welkom is gegarandeerd en het hotel beschikt over restaurant maar Schotse keuken. Écht een aanrader!

​​

 

Lochend Chalets

Wordt wakker met een prachtig uitzicht over het schitterende Lake of Menteith. De Chalets zijn van alle gemakken voorzien en het National Park Loch Lomond & The Trossachs ligt om te hoek.

​​

 

Murraypark Hotel

Perfect gelegen tussen twee National Parks vind je in het plaatsje Crieff het Murraypark Hotel. Verblijf in een schitterend bosrijk gebied met hoge bergen, afgewisseld met uitgestrekte meren en valleien.

LOCH LOMOND, de regio

Net voordat je de echte Highlands inrijdt, kom je voorbij het National Park van Loch Lomond & The Trossachs. Een fantastisch mooie regio die uitnodigt voor een langer verblijf. De regio is bosrijk, en al redelijk ruig. De heuvels hebben hier al plaats gemaakt voor bergen.
 
Loch Lomond is, met haar lengte van 37 kilometer en breedte van 8 kilometer, het grootste meer van Schotland. Door haar victoriaanse en romantische uitstraling is het eigenlijk de koningin van alle Schotse meren. In het meer vind je allerlei kleine onbewoonde eilandjes waar je mooie wandelingen kunt maken. Ook de oevers van dit grote meer nodigen uit voor een wandel- of fietstocht. Je komt dan onderweg typisch Schotse dorpjes tegen.

LOCH LOMOND, DE REGIO

Als je in Loch Lomond bent sla dan zeker een bezoek aan één whisky distilleerderijen in de regio Loch Lomand & The Trossachs ​niet over! Bij elkaar in de beurt vind je in deze regio de bekende Glengoyne distilleerderij én de Loch Lomond distilleerderij. Echte Loch Lomond whisky maken ze dus hier maar helaas is er in deze distilleerderij geen rondleiding mogelijk. De Glengoyne distilleerderij biedt echter wel verschillende rondleiding en whisky tastings aan. ​

En nog meer natuur...

The Trossachs is een bosrijk gebied met al vrij hoge bergen, waaronder Ben Lui, Ben Lomond en Ben More. De hoogste top ligt op 1174 meter. Vanaf de top heb je dan schitterende uitzichten over de meren en valleien in het National Park.

Met zoveel natuur vraagt het gebied om lange wandelroutes. Een bekende is de Rob Roy Way. Deze 126 kilometer lange route start in het dorpje Drymen in de regio Loch Lomond & The Trossachs waar ook het Winnock Hotel ligt. De route brengt je langs de vele lochs en bijvoorbeeld ook langs het mooie Elizabeth Forest Park. 

Het toegankelijke  Stirling

Wanneer je Edinburgh voorbij rijdt, passeer je vervolgens de indrukwekkende Fort Road Bridge. Deze hangbrug is de op vier na langste brug ter wereld. In totaal is de brug langer dan 2,5 kilometer en verbindt het plaatsje Queensferry met North Queensferry.
 
Daarna rijd je de Lomond Hills regio in. Een toegankelijke regio. Tot aan de plaats Stirling blijft het landschap glooiend. Het is daardoor ideaal voor de vele wandelaars die deze regio jaarlijks bezoeken.

Bezoek het sfeervolle Stirling

In de regio Lomond Hlls & Stirling ligt ook de historische stad Stirling. Deze stad speelde een belangrijke rol in de geschiedenis van Schotland. In de film Braveheart is dit prachtig weergegeven. Door de ligging net onder de Highlands was het in vroegere jaren het strijdtoneel van de onafhankelijkheidsstrijd tussen Engeland en Schotland. Tegenwoordig zie je dit terug in de burchten en oude muren in en rondom de stad. Ga ook zeker naar het William Wallace Monument.

Het gehele oude centrum nodigt uit om lekker rond te slenteren. Kleine steegjes, volop terrassen en leuke winkels; Stirling is echt een heerlijke plek om een dag door te brengen. ​