Autovakanties Edinburgh & omgeving

Edinburgh is een prachtige stad vol historie en gezelligheid. Je komt ogen en oren te kort tijdens een verblijf in Edinburgh. Edinburgh Castle mag zeker niet ontbreken. En ook de bekende Royal Mile is leuk om te bezichtigen. Net buiten de stad vind je uiteraard al de schitterende natuur waar Schotland zo bekend om is.

​​

Autovakantie Airth Castle

Airth Castle is een plek waar je heerlijk tot rust kunt komen. Daarbij ligt het kasteel tussen drie prachtsteden waaronder Edinburgh. 

​​

Holiday Inn Express Hotel

Verblijf in het mystieke Edinburgh.Het Holiday Inn Express hotel biedt alles wat je nodig hebt en maakt jouw stedentrip Edinburgh compleet.​

Edinburgh in een notendop

Edinburgh is de hoofdstad van Schotland en daarmee ook de meest populaire attractie van het land. De stad is erg populair bij veel Europeanen vanwege de vele prachtige gebouwen en gezellige sfeer. Edinburgh Castle is de bekendste bezienswaardigheid. Bezoek dit schitterende kasteel en geniet van het uitzicht over de stad.

Een andere bekende attractie is The Royal Mile. Aan de beide kanten van deze bekende straat vind je leuke kleine winkeltjes vol Schotse souvenirs. De omliggende steegjes met kasseien zitten vol leuke pubs waar het vanaf vroeg in de ochtend gezellig is. De stad kent verdere vele musea en Schotland kent zijn vele tradities die jaarlijks terugkomen.

​Maar het is niet alleen historie. Edinburgh heeft ook een modern karakter. Trendy winkels, cocktailbars en hippe winkels zijn zeker in deze hoofdstad te vinden. Dit maakt Edinburgh tot een unieke mix van pittoresk en werelds. Een must om te bezoeken.

Ook de omgeving van Edinburgh biedt veel moois

Niet alleen de stad Edinburgh is de moeite waard. In de omgeving vind je bijvoorbeeld het Falkirk Wheel. Dit is een scheepslift die twee kanalen met een hoogteverschil van 35 meter verbindt. Heel bijzonder om grote schepen in deze lift te zien. Ook de Forth Bridge is in de omgeving van Edinburgh een bezoek meer dan waard. Deze brug is 2.46 kilometer lang en gebouwd van bijna 55.000 ton staal. Het is echt een plaatje om te zien. Ben je eenmaal de brug over, dan is Loch Leven binnen handbereik. Aan dit schitterende meer krijg je een voorproefje van al het moois dat Schotland op gebied van natuur te bieden heeft.