Rondreis: PUUR SChotland

Schotland is puur! Weeldige natuur, een roerige geschiedenis en op & top gastvrij. Toer met jouw eigen vervoer langs de mooiste highlights van Schotland. De hoofdstad Edinburgh, het meer Loch Ness, eeuwenoude kastelen, Cairngorms National Park en natuurlijk mag een bezoekje aan een echte whiskydistilleerderij niet ontbreken tijdens jouw rondreis. 

Dit is jouw rondreis door Schotland met de auto:

  • Per luxe cruiseferry naar Engeland en met eigen vervoer door Schotland reizen
  •  Ontdek het échte Schotland: Edinburgh, L​och Ness, eeuwenoude kastelen & prachtige natuur​
  •  Schotland is dichterbij dan je denkt! Binnen één uur rijden vanaf Newcastle in Schotland
​​​​bin​nenkort boekbaar​​Noord-Engeland: land in zicht!​

Scoor 's morgens aan boord een lekkere kop koffie en geniet van het uitzicht op het dek. Het vaste land is in zicht! Varen geeft je direct een écht vakantiegevoel. Rijd van boord richting Schotland. Plan onderweg een fotomomentje bij de Schotse grens of een tussenstop bij de historische stad Berwick-upon-tyne. Het strijdpunt tijdens de eeuwenlange Schots-Engelse oorlogen.


Edinburgh: EEN pERFECTE START

Waar kun je het beste jouw rondreis door Schotland beginnen? In de Schotse hoofdstad Edinburgh natuurlijk! Historie & het moderne leven zijn hier mooi met elkaar vervlochten. Maak direct kennis met een aantal fantastische highlights van Schotland. Het bekende Edinburg​​​h Castle, de Royal Mile maar ook de gezellige pubs, mooie winkels en kronkelige steegjes. Edinburgh heeft het allemaal.


​​​BALLATER: Eeuwenoude kastelen 

Neem via de A93 de mooiste route richting Ballater. Rijd over kronkelige weggetjes en geniet onderweg van het prachtige uitzicht over de weeldige natuur van Schotland. Het dorpje Ballater is gelegen in het National Cairngorms Park. Naast de prachtige natuur in de omgeving vind je hier ook verschillende ruïnes en kastelen zoals Balmoral Castle. De zomerresidentie van de koninklijke familie maar ook het recent gerenoveerde Braemar Castle is een bezoekje waard.​


​Fort AUGUSTUS: CILL CHUIMEIN 

Dwars door het National Cairngorms Park rijd je richting Fort Augustus, Cill Chuimein zoals ze in het Schots-Gaelisch zeggen. Een klein maar gezellig dorp met als dé bezienswaardigheid Neptune's Staircase, bestaande uit 8 sluizen. Het dorp is gelegen aan het welbekende meer Loch Ness en een perfecte uitvalbasis maar heeft zelf ook een heel leuk museum over de highlands: The Clansman Centre.​
​​​​

​Dunblane: ontmoet & bezoek

Het pittoreske dorpje Dunblane staat bekend om de Schotse gastvrijheid, hier maak je direct contact met de locals. Vanuit Dunblane is een bezoekje aan de idyllisch gelegen whisky ​distilleerderij Deanston een echte aanrader. Maak ook wat tijd vrij om de stad Stirling te ontdekken. Ga terug in te tijd met Wallace Monument en Stirling Castle.
​​

​Noord-Engeland: NOG HÉÉL EVEN...

Het zit er bijna alweer op maar vergeet zeker niet van de laatste dag in Schotland en Engeland te genieten. Sta vroeg op en rijd richting de haven van Newcastle. Breng een bezoek aan Holy Island wat op een​​​​​ uurtje rijden van Newcastle ligt. Dit bedevaartsoord heeft een pittoreske abdijruïne en in het centrum vind je gezellige​ pubs waar je terecht kunt voor die heerlijke Britse Fish & Chips. Puur genieten!
​​​​​

Rondreis "​PUUR schotland" in beeld

Klik op de afbeelding om te vergroten

​​

​​Disclaimer: Tarieven zijn flexibel en gebaseerd op een 2-persoons bezetting, De algemene Voorwaarden van DFDS zijn van toepassing.