AUTOVAKANTIE ​NORTHUMBERLAND & Lake district​​

Northumberland en het Lake District in het noorden van Engeland zijn absoluut een schitterende gebieden. Ideaal voor een langere rondreis, of korte hotelvakantie. Het Lake District Engeland is gelegen aan de westkant en staat bekend om haar bergen en prachtig uitgestrekte meren. In het oosten vind je Northumberland, rijk aan historie met Hadrian's Wall en de vele kastelen. 

​​

Castle Gree​n Hotel - regio Lake District

Castle Green gelegen nabij Lake District National park en deze omgeving bi​edt je uitstekende mogelijkheden voor een actieve vakantie in de natuur. 

La​ke District engeland & Northumberland​

Noord-Engeland is niet het meest bekende stuk van Engeland. Velen denken aan Londen en vergeten dat Engeland nog zoveel meer te bieden heeft. Het noorden is authentieker en gemoedelijker. Hier vind je de rust, het natuurschoon en de oprecht vriendelijke inwoners die het land zo bijzonder maakt. Wanneer je met de ferry in Newcastle aankomt, ligt deze regio aan je voeten. In het begin is het landschap glooiend, maar trek je verder naar het westen dan wordt de natuur ruiger. Bergen doeken op, en valleien en meren sieren het landschap.

DE WESTKANT: HET ADEMBENEMENDE LAKE DISTRICT national park​

Het Lake District National Park is een stukje Engeland dat je echt gezien moet hebben. De regio dankt haar naam aan de 16 meren, waarvan het Windermere de grootste en bekendste van deze regio is. De oevers van de meren zijn heel geschikt voor lange wandelingen. Uiteraard is een boottochtje over een meer ook echt een aanrader! Voor de geoefende wandelaars zijn er vele bergpassen in de regio. De hoogste bergen van Engeland vind je in het Lake District. 

Ben je trouwens bekend met de verhalen van Beatrix Potter? Deze schrijfster woont in het Lake District. Je hoeft dan ook niet vreemd op te kijken wanneer je in de winkels veel boeken en servies vindt met daarop haar bekende karakter Peter Rabbit.

Het oosten: het nog zo authentieke Northumberland

De regio Northumberland oogt vriendelijk en toegankelijk. Het landschap is glooiend en wordt gekarakteriseerd door de eeuwenoude historie die nu nog voelbaar is. Hierdoor wordt het wel eens liefkozend klein Toscane genoemd. Northumberland is minstens zo charmant als deze Italiaanse regio.

Wanneer je Northumberland bezoekt, moet je zeker ook een stukje wandelen langs Hadrian’s Wall. De muur diende in vroegere tijden ter bescherming van het Romeinse rijk. Veel stukken van de muur zijn bewaard gebleven en langs de route vind je nog diverse bezoekers centra en musea die meer laten zien over de vele opgravingen die vandaag de dag nog altijd worden gedaan.​