Mobiele netwerken en Wifi

Wil je altijd bereikbaar zijn, overal je e-mail kunnen checken en vrienden op Facebook en Twitter op de hoogte houden van je reis? Ook aan boord van onze schepen blijf je in contact met de buitenwereld.

Bellen aan boord

Aan boord kun je bellen met je gsm via Maritime Communications Partner (MCP), een internationale gsm-netwerkoperator. Het netwerk wordt ingeschakeld wanneer het schip op zee is. Op het scherm van je gsm zal 'MCP' of '901 12' verschijnen. De dienst wordt in rekening gebracht bij je eigen telefoonoperator, die je ook kan voorzien van de exacte tarieven. Wanneer het schip dicht bij de kust vaart, is het mogelijk dat je verbinding krijgt met een operator op het land.

LET OP: De kosten voor het gebruik van jouw mobiele telefoon is over het algemeen aanzienlijk hoger dan aan de wal. Dit geldt voor zowel bellen, internet gebruik en een sms. Indien je over Europese dekking beschikt houd er dan rekening mee dat het maritieme netwerk er niet onder valt. Voor meer informatie en over de tarieven kun je het beste contact opnemen met jouw provider.​

Internet (WiFi) aan boord

Op PRINCESS SEAWAYS kun je van internet gebruik maken in Bake 'n Coffee op dek 7. Houd er rekening mee dat slechte weersomstandigheden de optimalisatie van de verbinding kunnen beïnvloeden. Op de KING SEAWAYS is er momenteel geen WiFi in de openbare ruimtes met uitzondering van de Commodore Lounge welke beschikbaar is voor passagiers die een ​Commodore Deluxe hut hebben geboekt.