Mobiele netwerken en Wifi

Wil je altijd bereikbaar zijn, overal je e-mail kunnen checken en vrienden op Facebook en Twitter op de hoogte houden van je reis? Ook aan boord van onze schepen blijf je in contact met de buitenwereld.

Bellen aan boord

Aan boord kun je bellen met je gsm via Maritime Communications Partner (MCP), een internationale gsm-netwerkoperator. Het netwerk wordt ingeschakeld wanneer het schip op zee is. Op het scherm van je gsm zal 'MCP' of '901 12' verschijnen. De dienst wordt in rekening gebracht bij je eigen telefoonoperator, die je ook kan voorzien van de exacte tarieven. Wanneer het schip dicht bij de kust vaart, is het mogelijk dat je verbinding krijgt met een operator op het land.

LET OP: De kosten voor het gebruik van jouw mobiele telefoon is over het algemeen aanzienlijk hoger dan aan de wal. Dit geldt voor zowel bellen, internet gebruik en een sms. Indien je over Europese dekking beschikt houd er dan rekening mee dat het maritieme netwerk er niet onder valt. Voor meer informatie en over de tarieven kun je het beste contact opnemen met jouw provider.​

Internet (WiFi) aan boord

​Op KING SEAWAYS kun je tegen betaling van €10,- internetten in de 'Quiet WiFi Lounge' onder het genot van onbeperkt gratis thee en koffie.
​Indien je een Commodore Deluxe hut hebt geboekt kun je ook onbeperkt gebruik maken van internet in de Commodore Lounge.

Ipad huren

Op PRINCESS SEAWAYS is het mogelijk om een Ipad te huren. De cruiseferry heeft twee Ipad's te huur tegen een vaste prijs van €15,- per dag, tot aankomst. Als borg dien je je paspoort in te leveren.