Wifi en mobiele netwerken

Wil je altijd bereikbaar zijn, overal je e-mail kunnen checken en vrienden op Facebook en Twitter op de hoogte houden van je reis? Ook aan boord van onze schepen blijf je in contact met de buitenwereld.

Internet (WiFi) aan boord

Je kunt tegen betaling gebruik maken van internet op de overtochten Amsterdam-Newcastle en Kopenhagen-Oslo.

Een wifi-pakket is te koop bij het 'Guest Service Center' aan boord. Er zijn 5 wifi-pakketten waaruit je kunt kiezen:

Naam​Tijd​BeschrijvingIJmuiden - Newcastle​Kopenhagen-Oslo
WiFi Budget​60 min​Perfect voor browsen op internet, chat, e-mail en social media​5 EUR​40 DKK
WiFi Comfort​3 uur​Perfect voor browsen op internet, chat, e-mail en social media​9 EUR​65 DKK
​WiFi Extra​24 uur​Perfect voor browsen op internet, chat, e-mail en social media​17 EUR​120 DKK
​WiFi MiniCruise​44 uur​Perfect voor browsen op internet, chat, e-mail en social media​26 EUR​200 DKK
WiFi Streaming​24 uur​Geschikt om te  streamen, internetten, chatten en social media. 1GB goed voor ongeveer 2 films​22 EUR​Niet beschikbaar op deze route


Ga naar Wifi-instellingen op je smartphone en selecteer 'DFDS-guest'. Vervolgens selecteer je het gewenste wifi-pakket en volg de instructie voor betaling (met credit card).

Let op: de tijd gaat in op het eerste moment van inloggen. Houd er rekening mee dat tijdens slechte weeromstandigheden de verbinding niet optimaal kan werken.

Heb je een Commodore hut geboekt? Dan kun je gratis onbeperkt gebruik maken van het internet. Er ligt een voucher in de hut klaar met instructies.

Telenor Maritime is de provider aan boord en de toegang is beperkt tot 1 apparaat per pakket. Wifi-pakketten kunnen niet vooraf geboekt worden. De tarieven zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Bellen aan boord

Aan boord kun je bellen met je gsm via Maritime Communications Partner (MCP), een internationale gsm-netwerkoperator. Het netwerk wordt ingeschakeld wanneer het schip op zee is. Op het scherm van je gsm zal 'MCP' of '901 12' verschijnen. De dienst wordt in rekening gebracht bij je eigen telefoonoperator, die je ook kan voorzien van de exacte tarieven. Wanneer het schip dicht bij de kust vaart, is het mogelijk dat je verbinding krijgt met een operator op het land.

LET OP: De kosten voor het gebruik van jouw mobiele telefoon is over het algemeen aanzienlijk hoger dan aan de wal. Dit geldt voor zowel bellen, internet gebruik en een sms. Indien je over Europese dekking beschikt houd er dan rekening mee dat het maritieme netwerk er niet onder valt. Voor meer informatie en over de tarieven kun je het beste contact opnemen met jouw provider.​