orca wildlife centre bij ijmuiden - Newcastle

De organisatie ORCA plaatst ieder seizoen verschillende vrijwilligers aan boord van KING Seaways. Hun taak? Ze houden bij welke soorten dieren er worden gespot rondom het schip én vertellen onze gasten graag meer over het wildlife in de Noordzee! Natuurlijk staan ze ook voor je klaar tijdens de 'deck watch' om samen met jou te speuren naar dolfijnen, bruinvissen, zeehonden en vogels!


 
 ​​

​​Wat doet orca?

Van eind maart t/m september zijn er Wildlife Officers van de organisatie ORCA bij ons aan boord. Hun werk bestaat onder andere uit het spotten van wildlife, om in samenwerking met de overheid maatregelen te nemen om de dieren te beschermen. Sinds de start van het project in 2007 zijn er in totaal meer dan 4.000 walvissen, dolfijnen en bruinvissen gespot!​


 

​Het wildlife center aan boord

Reis je met KING Seaways​ (één van de tw​ee schepen op de route IJmuiden - N​​ewcastle)? Kom dan zeker even langs in het ORCA Wildlife Centre gelegen tussen dek 7 en 8! Je kunt hier luisteren naar presentaties van de Wildlife Officers en de kinderen kunnen meedoen aan allerlei (creatieve) activiteiten. Aanrader: sta vroeg op, want tussen 8.00 en 9.00 uur heb je de grootste kans op het spotten van wildlife!
Bekijk hier het ​actuele ORCA programma
​​​​​​​​​


​Veel geziene gasten​

Het zal je misschien verbazen, maar wist je dat er in de Noordzee wel vijf soorten dolfijnen leven? En zelfs walvissen? De dwergvinvis komt​​​ regelmatig naar boven zwemmen. Maar vergeet ook zeker niet om af en toe omhoog te kijken om vogels te spotten. Sternen bijvoorbeeld, of de mooie Jan-van-gent.​

​KidsCruise

Zin gekregen om zelf wildlife te gaan spotten? De wildlife officers van het ORCA Centre* wachten op je! Boek bijvoorbeeld de KidsCruise, dan reizen de kinderen gratis mee!


Bekijk hier wat je kunt verwachten!
*Alleen op KING Seaways


​​