​Voetbalreizen tOTTENHAM HOTSPUR

Gaan de Londenaren zich dit seizoen voor het eerst sinds 1961 kronen tot kampioen van Engeland? De Spurs gaan er in ieder geval alles aan doen en jij kunt ze live aan het werk gaan zien. Verzamel je vrienden of ga met je familie naar Londen voor een wedstrijd van Tottenham Hotspur. Met wie ga jij op voetbalreis met DFDS?

Dit is jouw voetbalreis naar Tottenham Hotspur:

  sPEELDATA

  Wedstrijd ​Speeldata ​Prijs
  ​Tottenham Hotspur - Newcastle United2 februari 2019​€​169,- Uitverkocht
  ​Tottenham Hotspur - Arsenal​2 maart 2019​€299,-Uitverkocht
  ​Tottenham Hotspur - Crystal Palace​16 maart 2019​€169,- Uitverkocht
  ​Tottenham Hotspur - Everton​12 mei 2019​€169,-​Uitverkocht

  Voetbalreizen naar Tottenham boek je gemakkelijk via DFDS. De kaartjes voor Tottenham Hotspur zitten bij de boeking inbegrepen. Geen gedoe dus om via een andere partij voetbaltickets te kopen. Welke kaartjes scoor jij voor een wedstrijd van Tottenham?

   

  Voetbalreis Engeland met vrienden, ontspannen aan boord van de ferry 

  Tottenham Hotspur F.C.

  ​In de jaren 90 lukte het Tottenham Hotspur geen enkele keer om een plek in de top zes van de ranglijst te bemachtigen. Na de eeuwwisseling slaagden de Spurs erin om de grijze middenmoot te verlaten en te stap te zetten richting de subtop van de Premier League. Met Mauricio Pochettino aan het roer hopen de Spurs een gooi te doen naar het kampioenschap. Wil jij de race naar de top live meemaken? Boek dan een voetbalreis naar Londen en geniet van het Engels voetbal zoals het is bedoeld. Een rustige overtocht, een topwedstrijd op hoog niveau en daarna Londen in voor flink wat vertier. Wat wil je als voetballiefhebber nog meer?

  Historie van de Spurs

  Tottenham Hotspur werd in 1882 opgericht als Hotspur FC. Twee jaar later werd de naam aangepast naar Tottenham Hotspur Football and Athletic Club. Qua bekendheid staan de Spurs wellicht nog onder clubs als Liverpool, Manchester United en Arsenal, maar de prijzenkast van de Londenaren laat zien dat er in Noord-Londen én in Europa altijd op hoog niveau is gevoetbald. Tottenham is de eerste club die er in de 20e eeuw (1961) in slaagde om in één seizoen het landskampioenschap én de FA Cup te winnen. De Spurs mochten zich twee keer kampioen van Engeland noemen en ze veroverden acht FA Cups. In Europa liet Tottenham vaak van zich horen. In de prijzenkast staan namelijk twee UEFA Cups en een Europacup II.

  Tottenham Hotspur Stadium

  ​Tottenham Hotspur is één van de clubs in Engeland waar traditie en sfeer hoog in het vaandel staan. De Londense club werkte haar wedstrijden meer dan 100 jaar of in het legendarische White Hart Lane. De ambities rijkten echter steeds hoger en de wachtlijst voor wedstrijdkaarten werd langer en langer. De directie besloot daarom dat een uitbreiding van het stadion de oplossing was. De Spurs speelden na het seizoen 2016-2017 een tijd lang in het eveneens legendarische Wembley Stadium, maar begin 2019 verhuist Tottenham Hotspur weer terug naar de oude plek. In het nieuwe stadion zijn 62.062 stoeltjes geplaatst en deze thuishaven gaat daarmee garant staan voor een orkaan aan geluid. Het stadion heet nu nog officieel het Tottenham Hotspur Stadium, maar dit onderkomen zal in de toekomst waarschijnlijk de naam van een sponsor gaan dragen.

  Spelers

  ​Tottenham Hotspur heeft in het verleden vaak absolute topspelers in de selectie gehad. Zo verdedigden legendarische Engelse internationals zoals Gary Lineker, Glenn Hoddle, Teddy Sheringham en Paul Gascoigne de kleuren van de club. In het recente verleden voetbalden Luka Modric, de winnaar van de Gouden Bal in 2018, en Gareth Bale nog in het witte shirt van de Spurs.

  In het verleden hebben ook enkele Nederlanders het privilege gehad om voor Tottenham Hotspur uit te mogen komen. De bekendste voorbeelden hiervan zijn Rafael van der Vaart en Edgar Davids. Op dit moment maakt Michel Vorm deel uit van de selectie van Tottenham. De doelverdediger verliet Swansea City in 2014 om voor de Spurs te gaan keepen.

  Bezoek Londen tijdens jouw voetbalreis Tottenham Hotspur

  ​Als er een stad geschikt is om een voetbalwedstrijd te combineren met een leuke avond uit dan is dat Londen wel. Bezoek een wedstrijd van de Spurs en dompel je daarna onder in het bruisende leven van deze metropool. Echte voetballiefhebbers kunnen hun hart ophalen. Reis bijvoorbeeld op weg naar het centrum langs het stadion van aartsrivaal Arsenal of dat van West Ham United. De echte romanticus pakt de metro richting het westen van Londen voor een bezoekje aan Craven Cottage, het stadion van Fulham, en pakt onderweg Stamford Bridge van Chelsea ook nog even mee.

   

  Klik op de afbeelding om te vergroten 

   

  BEKIJK ALLE VOETBALREIZEN NAAR ENGELAND