Voetbalreizen Sunderland

Sunderland speelt volgend seizoen op een lager niveau, dat wil ​​niet zeggen dat het ten koste gaat van de sfeer. In de Championship spelen veel fallen giants. Aston Villa, Norwich, Fulham… teams die het Engelse voetbal naam hebben gegeven. Geen saaie competitie in ieder geval! Wie neem jij mee naar een wedstrijd van Sunderland? 

SPEELDATA 2​018

SPEELDATA 2018​ WEDSTRIJD PRIJS V.A.
03 februari 2018 Sunderland - Ipswich        -Uitverkocht
24 februari 2018 Sunderland - Middlesbrough- Uitverkocht​
17 maart 2018 Sunderland - Preston North End- Uitverkocht
21 april 2018 Sunderland - Burton Albion- Uitverkocht
06 mei 2018 Sunderland - Wolverhampton- Uitverkocht


Ontspannen aan boord met vrienden op weg naar Engeland om een toffe voetbalreis te ervaren 

 

Sunderland

Sunderland is vorig seizoen gedegradeerd naar de Championship. Het niveau was vorig jaar niet hoog genoeg om handhaving in de Premier League veilig te stellen. Een frisse start is dan in veel gevallen de beste optie. Het grootste voorbeeld hiervoor is Newcastle United. De Championship is qua niveau dan wel iets lager, maar qua sfeer is het er zeker niet minder op. De Black Cats staan bekend om hun strijdlust, maar tactisch kan het beter. Met wellicht een paar goede aankopen is het aan de nieuwe trainer om Sunderland terug te brengen naar de Premier League.

Historie

Sunderland (SAFC) dankt haar bijnaam "The Black Cats" aan de twee zwarte leeuwen in het clublogo. De club is opgericht in 1879 en kreeg de naam Sunderland & District Teachers Association. Deze naam is ontstaan omdat leraren uit de omgeving in de club speelden. Kort daarna veranderde het naar Sunderland Association Footbal Club en werden er ook profspelers aangenomen. In 1885 ging Sunderland op professioneel nive​au spelen. Sunderland won in  haar beginjaren drie keer op rij de Football League in 1891/92, 1892/93 en 1894/95. In zijn totaliteit heeft Sunderland zes keer de titel van de hoogste competitie veroverd. Vijf keer werd de Championship gewonnen, twee keer de FA cup en één keer de Community Shield.

Stadium of Light

Het Stadium of Light (SOL) is de homeground van Sunderland. Het stadion heeft een capaciteit van 49.000 toeschouwers en is ook vaak het toneel voor concerten van bekende artiesten. SOL is in 1997 gebouwd ter vervanging van Roker Park.

Klik op de afbeelding om te vergroten
   

BEKIJK ALLE VOETBALREIZEN NAAR ENGELAND​​​​​​