Voetbalreizen Newcastle United

Newcastle speelt in de Championship. Wij blijven ‘onze club’ steunen, want één ding is zeker: Newcastle United komt volgend seizoen terug in de Premier League. 

Het seizoen is inmiddels afgelopen. 
Meld je aan om op de hoogte te blijven van het nieuwe voetbal​seizoen.

Newcastle United

Newcastle United (NUFC), ook wel "The Magpies" genoemd, is opgericht in het jaar 1881 onder de naam Stanley. Al snel veranderde de naam naar Newcastle West End. In het jaar 1892 veranderde de naam definitief naar het huidige Newcastle United. De bijnaam Magpies (Ekster) is gebaseerd op de kleuren van de club: zwart met wit. Newcastle United behoort tot de grootste ploegen van de Premier League, hoewel deze maar één keer door de club gewonnen is. De FA-cup is vijf keer bemachtigd. De club heeft zware tijden gekend.

In het jaar 1992 dreigde Newcastle United zelfs naar de derde divisie te degraderen, maar werd gered door Kevin Keegan. In 1993 keerde Newcastle United gelijk weer terug naar de Premier League. In 2009 degradeerde Newcastle United opnieuw naar de tweede divisie, maar in het seizoen 2010/2011 keerde het team weer terug in de Premier League en het jaar daarop eindigde het zelfs op de vijfde plek. Afgelopen seizoen belandde Newcastle United op de vijftiende plaats. Wat gaan ze dit jaar doen? Beleef het live tijdens een voetbalreis Newcastle United.

Newcastle United speelt zijn wedstrijden in het St. James’ Park. Het stadion heeft plek voor ongeveer 50.000 toeschouwers en is een van de meest kenmerkende stadions van Engeland. Het bijzondere aan dit stadion is dat het midden in de stad ligt. De voetbalsfeer is tijdens speeldagen dan ook goed te proeven. Fans drinken voor de wedstrijd vaak nog een biertje in één van de pubs voordat ze naar de wedstrijd gaan. ​​Bekijk alle voetb​alreizen die wij dit seizoen aanbieden.