Voetbalreizen Newcastle United

Voor ​Newcastle United is het seizoen 2014-2015 tot dusver een behoorlijk succes. Ze mengen zich in de strijd om de tickets voor Europees voetbal en wisten zelfs het sterrenteam van Chelsea te verslaan. Dat belooft nog veel voor de rest van het seizoen. Wil jij hier getuige van zijn? Reis dan per luxe cruiseferry naar het Engelse Newcastle en bezoek het St. James' Park!

Newcastle UnitedNUFC | st. james' park 

Newcastle United

Newcastle United (NUFC), ook wel "The Magpies" genoemd, is opgericht in het jaar 1881 onder de naam Stanley. Al snel veranderde de naam naar Newcastle West End. In het jaar 1892 veranderde de naam definitief naar het huidige Newcastle United. De bijnaam Magpies (Ekster) is gebaseerd op de kleuren van de club: zwart met wit. Newcastle United behoort tot de grootste ploegen van de Premier League, hoewel deze maar één keer door de club gewonnen is. De FA-cup is vijf keer bemachtigd. De club heeft zware tijden gekend.

In het jaar 1992 dreigde Newcastle United zelfs naar de derde divisie te degraderen, maar werd gered door Kevin Keegan. In 1993 keerde Newcastle United gelijk weer terug naar de Premier League. In 2009 degradeerde Newcastle United opnieuw naar de tweede divisie, maar in het seizoen 2010/2011 keerde het team weer terug in de Premier League en het jaar daarop eindigde het zelfs op de vijfde plek. Afgelopen seizoen belandde Newcastle United op de tiende plaats. Wat gaan ze dit jaar doen? Beleef het live tijdens een voetbalreis Newcastle United.