Autovakanties Northumberland & lake district

Het noorden van Engeland is absoluut een schitterend gebied. Ideaal voor een langere rondreis, of korte hotelvakantie. Aan de westkant ligt het Lake District, bekend van haar bergen en uitgestrekte meren. In het oosten ligt Northumberland. Hier vind je Hadrian’s Wall en vele kastelen. Daarnaast zijn steden als Durham en Newcastle een welkome afwisseling.​

Lumley Castle

Lumley Castle werd in 2014 niet voor niets door Zoover verkozen tot beste accomodatie. Ga terug in de tijd en overnacht in een prachtig historisch kasteel in Noordoost Engeland.

​​

 

Castle Green Hotel

Op zoek naar een verblijf waa​r je uitstekend kunt wandelen en vele fietstochten zijn uitgestippeld door de ongerepte natuur. Het Castle Green leent zich hier uitstekend voor met haar prachtige omgeving!

​​

 

Rondreis Kastelen

Zowel Engeland als Schotland kent zijn indrukwekkende historie: kastelen, burchten en prachtige ruïnes. Met deze 9-daagse rondreis zie je het allemaal. Bovendien overnacht je in mooie kastelen!

Het noorden van Engeland

Noord-Engeland is niet het meest bekende stuk van Engeland. Velen denken aan Londen en vergeten dat Engeland nog zoveel meer te bieden heeft. Het noorden is authentieker en volkser. Hier vind je de rust, het natuurschoon en de oprecht vriendelijke inwoners die het land zo bijzonder maakt. Wanneer je met de ferry in Newcastle aankomt, ligt deze regio aan je voeten. In het begin is het landschap glooiend, maar trek je verder naar het westen dan wordt de natuur ruiger. Bergen doeken op, en valleien en meren sieren het landschap.

De westkant: het adembenemende Lake District

Het Lake District is een bekende naam voor veel liefhebbers van Engeland. Dit National Park is een stukje Engeland dat je echt gezien moet hebben. De regio dankt haar naam aan de 16 meren, waarvan het Windermere de grootste en bekendste is. De oevers van de meren zijn heel geschikt voor lange wandelingen. En uiteraard is een boottochtje over een meer ook echt een aanrader. Voor de geoefende wandelaars zijn er vele bergpassen in de regio. De hoogste bergen van Engeland vind je in het Lake District.
 
Ben je trouwens bekend met de verhalen van Beatrix Potter? Deze schrijfster woont in het Lake District. Je moet dus niet vreemd opkijken wanneer je in de winkels veel boeken en servies vindt met daarop haar bekende karakter Peter Rabbit.

Het oosten: het nog zo authentieke Northumberland

Het Lake District in het westen mag dan heel bekend zijn, dat geldt niet voor de regio Northumberland in het oosten. Deze regio oogt vriendelijk en toegankelijk. Het landschap is glooiend en wordt gekarakteriseerd door de eeuwenoude historie die nu nog voelbaar is. Hierdoor wordt het wel eens klein Toscane genoemd. Northumberland is minstens zo charmant als deze Italiaanse regio.
 
Wanneer je Northumberland bezoekt, moet je zeker ook een stukje wandelen langs Hadrian’s Wall. De muur diende in vroegere tijden ter bescherming van het Romeinse rijk. Veel stukken van de muur zijn bewaard gebleven. En langs de route vind je nog diverse visitors centra en musea die meer laten zien over de vele opgravingen die nog altijd worden gedaan.